Foto: Vida Press

Fotogrāfs Karolis Janulis brīnišķīgi skaistās fotogrāfijās iemūžinājis ziemīgās Lietuvas ainavas no augšas, rādot neparastus rakursus un gluži vai mozaīkām līdzīgus rakstus, ko veido ceļi, koki un piesnigušie lauki.

Fotogrāfijas Janulis uzņēmis ar dronu DJI Phantom 2 vision, iemūžinot elpu aizraujošas dabas ainavas.

"Šogad ziema Lietuvā sākās ļoti vēlu, visu decembri gaisa temperatūra bija virs nulles," Vida Press stāsta fotogrāfs. "Jau kopš vasaras man bija vīzija par dažu vietu iemūžināšanu ziemā, jo biju pārliecināts, ka tās no putna lidojuma izskatīsies interesanti. Jau pašā pirmajā dienā, kad uzsniga, devos lidot un fotografēt, lai nepalaistu garām iespēju iemūžināt mirkļus, kamēr kokos vēl sastindzis svaigs sniegs," stāsta Karolis.

Viņš fotografējis ainavas virs Viļņas apkārtnes mežiem.

Foto: Vida Press

"Nav svarīgi, cik auksts ir, es ļoti izbaudīju ziemas sezonu. Pašas decembra beigas un janvāra sākums atnesa arī Lietuvai stipru salu, termometra stabiņš dienas laikā nokrita zem pat zem 15 grādiem pēc Celsija. Tomēr man tas nebija svarīgi, es turpināju lidināties," atceras lietuvietis.

"Atklāju interesantus skatus virs Didziuļa ezera, kad uz tā atradās zemledus makšķernieki. Visa Lietuvas dabas un pilsētu ainava dramatiski izmainījās pēc tam, kad to klāja sniegs," skaidro fotogrāfs. "Vēlie rudens akcenti pazuda, kā vietā nāca jauni, vēl kontrastaināki skati, kas zemei piešķīra pavisam jaunu veidolu."

Janulis Karolis ir 34 gadus vecs lietuviešu fotogrāfs, kas aizrāvies ar jaunas perspektīvas meklēšanu, uzņemot attēlus no augšas. Viņaprāt, no šāda skatpunkta iespējams ieraudzīt lietas, ko citādi palaižam garām.

Koralim patīkot iemūžināt vienkāršās sniegotās ainavas kompozīcijas, kas redzamas viņa dzimtenē Lietuvā.

Par apskates objektiem Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, lasiet rakstā: "Ko apskatīt Viļņā? Idejas spilgtai nedēļas nogalei tepat kaimiņos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!