Foto: F64
Jau šonedēļ Latvijas malu malās tiks iedegti ugunskuri un skanēs Līgo dziesmas. Lai gan astronomiskā vasara iestāsies 21. jūnijā pulksten 13.07, lielākās lustes un svētku daudzināšana paredzēta 23. un 24. jūnijā – Līgo un Jāņu dienā.

Nereti Līgo svētku svinētāju prātus nomāc jautājums – kur doties lustīgi atzīmēt svētkus? Ja gadījumā vēl nav atrasta svinēšanas vieta vai ir vēlme uzzināt, kur un kā Latvijā tiks daudzināti svētki, piedāvājam nelielu apkopojumu par svinēšanas iespējām visā Latvijā.

Ja arī tavā pilsētā vai novadā gaidāms kāds Līgo svētku pasākums, tad pastāsti par to portālam "Delfi", rakstot uz e-pastu redakcija@delfi.lv.

23. jūnijā Jūrmalā Dzintaru un Kauguru pludmalēs varēs baudīt svētku koncertus un zaļuballi. Dzintaru pludmalē pulksten 21 koncertā uzstāsies etno mūzikas grupa "Tautumeitas" un bungu un dūdu grupa "Auļi". No pulksten 23 līdz 4 rītā būs balle. Savukārt Kauguru pludmalē pulksten 21 koncertā muzicēs latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele", bet no pulksten 23 līdz 4 rītā būs balle. Ieeja pasākumā ir bezmaksas. Vairāk par to var izlasīt šeit.

Sestdien, 23. jūnijā, Bauskas Pilskalna parka estrādē pulksten 20 viesosies Tērvetes amatierteātris ar izrādi "Trīnes grēki". Pēc izrādes – lielā Jāņu ugunskura iedegšana un balle ar grupu "Naktssargi". Ieeja pasākumā ir bezmaksas. Vairāk par to var izlasīt šeit.

22. jūnijā Jelgavā pulksten 20 Uzvaras parkā varēs izbaudīt svētku lielkoncertu ar tautā iemīļotām dziesmām. Tāpat pasākumā būs amatnieku un mājražotāju gadatirgus, kopīga sadziedāšanās un vainagu pīšana, bet vēlāk zaļumballe. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, bet pasākuma dienā – arī Uzvaras parkā. Vairāk par to var izlasīt šeit. Savukārt 23. jūnijā Jelgavas pilsētas Kultūras namā varēs noskatīties Ā. Alunāna Jelgavas teātra izrādi "Skroderdienas Silmačos". Ieeja ir 3 eiro. Vairāk par to var izlasīt šeit.

23. jūnijā Ventspilī Līgo svētku svinēšana noritēs Reņķa dārzā. Pulksten 20 varēs noskatīties Ogres Tautas teātra izrādi R. Blaumanis "Skroderdienas Silmačos" (režisors Jānis Kaijaks). Savukārt pēc izrādes, pulksten 22 tiks iedegta Ventspilī lielākā Jāņuguns, bet pēc tam svētki turpināsies zaļumballē kopā ar grupu "Pusnakts tango" un Dj Lāci. Ieeja pasākumos bez maksas. Vairāk par to var izlasīt šeit.

22. jūnijā no pulksten 9 rītā - Talsu pilsētas iestāžu aplīgošana kopā ar folkloras kopu "Talsi" un tautas mūzikas ansambli "Tals'trimiš". Savukārt 22.jūnijā pulksten 16 pie Talsu tautas nama, lielveikaliem "Rimi" (Lielā iela 2) un "Maxima" - Ielīgošana un lustīga sadziedāšana ar Talsu tautas nama koriem. Vairāk par pasākumiem Talsos un Talsu novadā var izlasīt šeit.

22. jūnijā Cēsīs pulksten 21 Pils parkā notiks jau par tracīciju kļuvušais ielīgošanas pasākums "Kad balti mākoņi līgo". Pēc koncerta, ap pulksten 23 notiks balle ar dančiem, ziņģēm, rotaļām, valšiem un fokstrotiem kopā ar "Kaktu balles muzikantiem". Biļetes iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīzes" kasēs, internetā un pirms koncerta pasākuma norises vietā. Vairāk par to var izlasīt šeit.

23. jūnijā Valmierā un tās apkārtnē notiks vairāki Līgo svētku koncerti un balles. Pulksten 20 Matīšu estrādē, Burtnieku novadā, Līgo svētku koncerts un balle. Ieeja bez maksas. Savukārt Valmieras estrādē pulksten 22 Līgo svētku balle ar grupām "Tequila Band" un "Kantoris 04". Ieeja bez maksas. Vaidavas ezermalas estrādē pulksten 23 Jāņu nakts zaļumballe ar grupu "Ballīšu orķestris". Ieeja bez maksas. Vairāk par to var izlasīt šeit.

22. jūnijā pulksten 20 laukumā pie Limbažu kultūras nama norisināsies lustīga Līgo svētku ieskandināšana ar dziesmām, dejām un muzicēšanu kopā ar pašdarbības kolektīviem un grupu "Tequila Band". Savukārt Baumaņu Kārļa laukumā 23. jūnijā norisināsies tradicionālais Zāļu tirdziņš. Vairāk par to var izlasīt šeit.

Alūksnes Pilssalas estrādē pirmsjāņu laikā, 22. jūnijā, pulksten 20 ikviens aicināts ieskandināt Jāņu svinības Lielajās Līgo lustēs kopīgā sadziedāšanās pasākumā. Savukārt pulksten 22 nakts ballē par mūziku gādās Zigmārs un Edgars Krūmiņi. Ieeja gan uz Līgo lustēm, gan nakts balli būs bez maksas. Vairāk par pasākumu var izlasīt šeit.

23. jūnijā pulksten 22 Gulbenē, Jaunatnes parkā Līgo svētku balle, spēlē grupa "Velves". Ieeja bez maksas. Vairāk par pasākumiem Gulbenē un tās apkārtnē var izlasīt šeit.

22. jūnijā pulksten 21 Madonas pilsētas estrādē Saulgriežu deju koncerts "Katram savi akcenti". Turpinot pagājušā gadā aizsākto tradīciju, koncertā piedalās TDA "Vidzeme" kopā ar jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīviem. Ieeja bez maksas. Savukārt 22. jūnijā pulksten 23 Madonas pilsētas estrādē deju vakars kopā ar postfolkloras grupu "Rikši". Ieeja bez maksas. Vairāk par pasākumiem Madonā un tās apkārtnē var izlasīt šeit.

23. jūnijā Rēzeknē no pulksten 15 Festivāla parkā notiks līgo daudzināšana ar tirgu, radošajām darbnīcām, teātra izrādi "Mucenieks un muceniece" un citām aktivitātēm. Jau no pulksten 23.15 būs zaļumballe, kurā spēlēs grupa "Covers Crew". Ieeja bez maksas. Vairāk par pasākumu var izlasīt šeit.

23. jūnijā Daugavpils Stropu estrādē notiks Līgo vakara svinēšana. Svētku pasākums sāksies pulksten 21, kad uz kopīgu sadziedāšanos aicinās Viktors Zemgals un Beāte Meldere. Pulksten 22 uzstāsies grupa "Ginc un Es", bet plkst. 23:00 tiks iedegts lielais Līgo vakara ugunskurs. No pulksten 19 pasākuma norises vietā darbosies arī svētku tirdziņš. Ieeja pasākumā bez maksas. Vairāk par pasākumu var izlasīt šeit.

22. jūnijā pulksten 24.00 Jēkabpils Mežaparkā norisināsies Nakts skrējiens "Papardes ziedu meklējot". Vairāk par pasākumu un tā noteikumiem var izlasīt šeit. Savukārt 23. jūnijā pulksten 17 Krustpils brīvdabas estrādē būs Līgo uzvedums "Skroderdienas Silmačos". Biļetes "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā. Vairāk par pasākumiem Jēkabpilī var izlasīt šeit.

23. jūnijā pulksten 22, Kalna Ziedu pilskalnā Aizkrauklē notiks Līgo pasākums ar deju kolektīvu "Pēda", vidējās paaudzes deju kolektīvu "Radi", jauniešu deju kolektīvu "Zeļļi" un bērnu deju kolektīvu "Aizkrauklēni", kā arī lielā ugunskura aizdegšana un balle kopā ar grupu "Kalna ielas muzikanti". Ieeja pasākumā bez maksas. Vairāk par pasākumu var izlasīt šeit.

23. jūnijā pulksten 22 sāksies Līgo svētku balle Ogrē, pļavā aiz Ogres Kultūras centra (spēlēs grupa "Mūzikas kolekcijas"), Ogresgalā un Ciemupē (spēlēs "Birzgales draugi, ieeja – bez maksas), bet plkst.23.00 – Suntažu estrādē, Līčupes estrādē Mazozolu pagastā (spēlēs Dzintars Rudaks, ieeja – 3 eiro), Taurupes estrādē (spēlēs Viesturs Jencis, ieeja – bez maksas). Vairāk par pasākumiem Ogrē un tās apkaimē var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!