Foto: Shutterstock
Tūrisma nozare šobrīd piedzīvo lielas pārmaiņas, bet vēl tikpat daudz pārsteidzoši jaunumi tai vēl tikai priekšā. Nozares pārstāvji strādā, lai ceļošanu padarītu videi draudzīgāku, mazinātu nevienlīdzību, kā arī nekaitētu vietējiem iedzīvotājiem. Lai panāktu pārmaiņas, tiek izmantotas gan revolucionāras tehnoloģijas, gan dažādas sociālās programmas. Ārzemju medijs "Conde Nast Traveller" apkopo deviņas spilgtākās šī gada inovācijas tūrisma nozarē.

"Silversea" kruīzi

Pateicoties jaunāko tehnoloģiju kombinācijām, "Silversea Silver Nova" kļūs par pirmo zemo emisiju luksusa kruīza kuģi. Savā pirmajā ceļojumā kuģis dosies nākamā gada jūlijā, un paredzēts, ka tas radīs par 40 procentiem mazāk siltumnīcefekta gāzu emisiju nekā zīmola iepriekšējie kruīza kuģi.

Pienācīga viesmīlība

Amerikāņu viesnīcu zīmols "Proper Hospitality" izveidojis jaunu dzeramnaudas sistēmu, kas atbilst 21. gadsimta tendencēm. Izstrādāta lietotne, ar kuras palīdzību varēs skenēt attiecīgā viesmīļa QR kodu, kas automātiski ieskaita viņam paredzēto dzeramnaudu.

Nost ar valodas barjerām

Viena no "Alphabet Inc." jaunākajām idejām var uz visiem laikiem nojaukt valodas barjeras. Pagaidām tā atrodas izstrādes stadijā, taču plānots, ka tiks izveidotas brilles, kas spēj tulkot tikko dzirdēto un redzēto, izmantojot AR tehnoloģiju.

Viesnīca "Atlantis The Royal" Dubaijā

Viesnīca "Atlantis The Royal" tiks atvērta jau šoruden. Tā ir unikāla ar savu pagātnei veltīto dizainu, kas simbolizē ilgtspējīgo tūrismu un dzīvesveidu. Par iedvesmu viesnīcas dizainam kļuva senie pagalmi, kas iekārtoti tā, lai veidotos patīkama ēna un tiktu veicināta gaisa plūsma iekštelpās un āra terasēs, tādējādi nodrošinot dabisku energoefektivitāti.

Klavokas (Klawock) kruīzu osta

No nākamā gada Aļaskas jaunā Klavokas kruīzu osta aicinās ceļotājus doties "Oceania Cruises", kas dos papildus ienākumus vietējiem Tlingitas ciemata iedzīvotājiem, kuri vadīs ekskursijas un piedāvās dažādas izklaides.

"Niarra" ceļojumi

Londonas tūrisma operators "Niarra Travel" vēlas mainīt visas nozares normas, uz pusi samazinot komisijas maksu par rezervācijām. Šobrīd tie ir 20 procenti, no kuriem 10 procentus plānots ieguldīt kopienu saglabāšanā Dienvidāfrikā un Kostarikā. Tie ir vieni no populārākajiem galamērķiem, uz kurieni tūristiem piedāvā doties "Niarra Travel".

"Air4All"

"Air4All" ir patentēta sistēma, kas tirgū nonāks tuvāko gadu laikā, ļaujot cilvēkiem ratiņkrēslos ērti iekārtoties lidmašīnas sēdekļos. Dizains ļauj lidmašīnas sēdekli piemērot dažādu izmēru ratiņkrēsliem, tādēļ tiks veicināta ceļošana cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

"Fora"

Princips "pārdod lielos apmēros vai dodies mājās" tūrisma industrijā sāk izzust. Ceļojumu aģentūra "Fora" izveidoja digitālo platformu, kurā amatieri, kas aizraujas ar ceļojumu plānošanu, var kļūt arī par tūrisma konsultantiem, saņemot par to atlīdzību.

"GoldenPass Express"

Decembrī tiks atklāts jaunais Šveices "GoldenPass Express" vilcienu maršruts, kas savienos Montrē rietumos ar Interlakenu austrumos. Tā būs pirmā reize vēsturē, kad vilciens brauks pa dažāda platuma sliedēm, kas varētu mainīt starptautisko vilcienu pārvadājumu loģistiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!