Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Laiku, kad piespiedu kārtā ir jāpasēž mājās, vajag izmantot lietderīgi. Kāds iemācīsies dziedāt, kāds cept siera kūku, bet kāds saņemsies pavadīt laiku ar savām bildēm un beidzot izdarīt to, ko atliek jau gadiem, – sakārtot tās! Mūsu šefs bieži lieto teicienu – ēdīsim ziloni pa gabaliņam. Tieši tāpat ir jāķeras klāt sava bilžu arhīva sakārtošanai. Ir jāsaprot, ka tas ir liels darbs, kas neizbēgami prasīs daudz laika, tāpēc nevajag tam pieķerties ar domu – šodien savedīšu visu kārtībā! Taču nevajag arī nobīties un padoties. Ķeries klāt pa gabaliņam. Atlasi, sakārto, nodrošini rezerves kopijas, izdrukā un – baudi!

Pirmais darbs ir apzināt, kur vispār mīt tavas bildes. Lielākajai daļai tas būs telefons, taču noteikti kaut kas ir arī kādā datora mapē – un kaut kur plauktā slēpjas arī albumi vai aploksnes ar papīra bildēm.

Šis ir labs brīdis, kad iegremdēties atmiņās, tāpēc neaizmirsti par šīm vecajām bildēm. Šoreiz neiedziļināšos, kā tieši arhivēt vecās bildes, taču noteikti izdari vienkāršāko – pārbildē tās ar telefonu. Vienkārši, lai ir kāda kopija. Ja gribi mērķtiecīgāk pārbildēt papīra bildes, izmanto, piemēram, aplikāciju "Google PhotoScan", kas palīdzēs tikt galā ar atspīdumu, iztaisnot un sakopt bildes.

Kā tad īsti savākt visas bildes vienuviet? Turēt tikai telefonā nepavisam nav droši. Telefoni mēdz pazust, saplīst, noslīkt... Neriskē un labi pārdomā par savu datu dublēšanu! Negaidi nelaimi, sagatavojies iepriekš. Teju visi tālruņu ražotāji piedāvā kādu savu mākoni datu un bilžu glabāšanai, taču lielākoties tie ir ierobežoti un par tiem ir jāmaksā atkarībā no apjoma. Ja tev nav problēmu nomaksāt pāris eiro mēnesī, noteikti dari to. Visas bildes (un citi dati) tiks glabātas mākonī, kur ražotājs tām sola papildu rezerves kopijas.

Tomēr ne visi var un grib maksāt par datu glabāšanu. Tāpēc silti iesakāma alternatīva ir "Google Photos". Šis mākonis/aplikācija bildes glabās neierobežotā daudzumā un pilnīgi bez maksas. Izklausās pārāk labi, jābūt kādam āķim? Āķis ir.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!