Foto: stock.xchng
Viens no lieliskākajiem veidiem, kā iepazīt svešas zemes, ir doties braucienā ar vilcienu. Visa ceļa garumā var baudīt skaistus dabas skatus, turklāt ne uz mirkli nav jāpamet patīkamais komforts. "Delfi Ceļojumi" piedāvā vienus no pasaules iespaidīgākajiem braucieniem ar vilcienu.

Ledāju ekspresis Šveicē


Klasiskās Alpu kalnu ainavas var baudīt no Šveices Ledāju ekspreša logiem, kas savieno 2 kalnu kūrortpilsētas: St Moritz un Zermatt. 7,5 stundu laikā šis šaursliežu vilciens pieveic aptuveni 290 kilometrus garo distanci un savā ceļā šķērso 291 tiltu un izbrauc cauri 91 tunelim. Savā augstākajā punktā Ledāju ekspresis sasniedz 2033 metru augstumu, un garais ceļš it nemaz nav nogurdinošs, jo brauciens ar šo vilcienu ir kā ceļojums cauri pasaku zemei.

Austrumu ekspresis no Singapūras līdz Bangkokai


Šajā vilcienā var baudīt ceļojumu Agatas Kristi romānu stilā – ar eleganci un komfortu. Austrumu ekspresis (Eastern & Oriental Express) dodas aptuveni 1900 kilometrus garā braucienā, kura laikā var iepazīt Malakas pussalu, džungļus, rīsu laukus un gumijkoku plantācijas. Ceļojuma garums var variēt no 3 līdz 8 dienām un tā laikā var redzēt lielos kontrastus starp Āzijas metropolēm un nomaļajiem lauku rajoniem.

Transsibīrijas ekspresis


Ar šo vilcienu var mērot tālo ceļu no Maskavas līdz pat Vladivostokai pie Japānas jūras un tā laikā pievarēt vairāk kā 9000 kilometrus un šķērsot 6 laika joslas. Šī ir garākajā dzelzceļa līnija pasaulē un visa ceļojuma veikšanai ir nepieciešamas aptuveni 6 dienas. Garā brauciena laikā var izbaudīt dažādas ainavas: mežus, kalnus, tuksnešus un stepes. Transsibīrijas ekspresis ir viens no vilcienu karaļiem, kas ir ieguvis leģendas statusu.

Pretorija – Keiptauna Dienvidāfrikā


Šajā maršrutā tiek šķērsota gandrīz visa Dienvidāfrika un kopumā tiek pieveikti gandrīz 1500 kilometri. Dabas mīļotājiem brauciens šajā maršrutā būs īsts sapnis. Pa vilciena logiem var vērot mežonīgās Āfrikas ainavas, ūdenskritumus, kalnus, savvaļas dzīvniekus un vīnogulāju laukus. Šajā maršrutā kursē arī 2 luksusa klases vilcieni – The Blue Train (Zilais vilciens) un The Pride of Africa (Āfrikas lepnums), kas saviem pasažieriem piedāvā augstākās klases komfortu, apkalpošanu un apartamentus. Ir iespēja doties braucienos, kuru ilgums ir no 27 stundām līdz pat 14 dienām.

Bergenas dzelzceļa līnija Norvēģijā


Brauciena laikā ir iespējams iepazīt Norvēģijas 2 lielākās pilsētas, kā arī vienas no skaistākajām šīs zemes ainavām. Šī ir viena no Eiropas augstākajām dzelzceļa līnijām, kas uzbrauc pat 1237 metru augstumā. Kopējais maršruta garums ir 371 kilometrs un tā laikā var redzēt Norvēģijas fjordus, ledājus un sniegotos kalnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!