Vai varat iedomāties dzīvi noslēgtā zemes pleķītī, kur mājas atrodas cieši viena pie otras un nav ne mazākā stūrīša, kur izbaudīt vientulību? Daudziem cilvēkiem tā ir realitāte. "Delfi Ceļojumi" piedāvā pasaules visbiezāk apdzīvoto salu topu.

Santa Cruz del Islote Kolumbijā


Pasaules visbiezāk apdzīvotā sala atrodas pie Venecuēlas krastiem. Tā ir miniatūra sala, kuras platība ir 0,012 kvadrātkilometri un uz kuras mīt aptuveni 1200 cilvēku, tādēļ apdzīvotības blīvums ir 120 000 cilvēku uz vienu kvadrātkilometru. Uz Santa Cruz del Islote cieši viena pie otras atrodas aptuveni 90 dzīvojamās mājas. Lai nokļūtu uz skolu, darba vietām, sporta laukumiem, kapsētu un veikaliem, ir jādodas uz tuvējām salām vai uz Venecuēlas kontinentālo daļu. Uz šīs salas nav arī elektrības un dzeramais ūdens tiek piegādāts ar kuģiem.

Ap Lei Chau Honkongā


Nelielajā 1,3 kvadrātkilometrus lielajā salā mīt aptuveni 86 782 cilvēku, tādēļ apdzīvotības blīvums sasniedz 66 755 cilvēku uz vienu kvadrātkilometru. Pirms daudziem gadsimtiem šajā salā atradās ciemats ar nosaukumu Heung Kong Tsuen un tiek uzskatīts, ka tieši no tā ir radies Honkongas nosaukums. Līdz 19. gadsimta vidum Ap Lei Chau salā atradās zvejnieku ciemats, bet tagad tā ir noklāta ar augstiem torņiem, kuros mīt tūkstošiem cilvēku.

Migingo sala Kenijā


Miniatūrā 2000 kvadrātmetrus lielā sala atrodas Viktorijas ezera ūdeņos, pie Kenijas krastiem. Tajā mīt aptuveni 131 cilvēks, tādēļ kopējais apdzīvotības blīvums ir 65 500 cilvēku uz kvadrātkilometru. Tiek uzskatīts, ka pirmie salas iedzīvotāji bija 2 kenijiešu zvejnieki, kas šeit apmetās 1991. gadā. Migingo sala atrodas tuvumā labām zvejas vietām, tādēļ tur ir izveidojies zvejnieku ciemats. Bagātīgo zivju ieguves vietu dēļ jau vairākus gadus šī sala ir strīdus ābols Kenijas un Ugandas starpā.

Fadio sala Senegālā


Šī ir 0,15 kvadrātkilometrus liela sala, uz kuras mīt aptuveni 9000 iedzīvotāju, tādēļ apdzīvotības blīvums ir 60 000 cilvēku uz vienu kvadrātkilometru. Fadio sala atrodas Senegālas piekrastē, pie Atlantijas okeāna un tā ir pilnībā veidota no gliemežvāku čaulām. Ar piekrasti to savieno šaurs koka tilts, pa kuru var pārvietoties tikai gājēji. Visu salas teritoriju pilnībā sedz mājas, tādēļ arī kapsēta ir izveidota uz citas netālu esošas saliņas.

Male sala Maldīvijā


Male ir nelielās Indijas okeāna salu valstiņas galvaspilsēta un arī viena no visbiezāk apdzīvotajām salām pasaulē. 1,952 kvadrātmetrus lielajā salā mīt aptuveni 92 555 cilvēku, un apdzīvotības blīvums sasniedz 47 416 cilvēku uz vienu kvadrātkilometru. Male ir Maldīvijas politiskais, ekonomiskais un kultūras centrs. Praktiski visa salas teritorija ir apbūvēta, tādēļ ēkas sāk kļūt arvien augstākas un tiecas pretī debesīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!