Foto: Publicitātes attēli

Londonas arhitekta Džanluka Sanuso veidotais peldošās viesnīcas koncepts izskatās gluži kā no jaunās "Zvaigžņu karu" filmas – tā vārpstas forma un pašpietiekamais ekorisinājums ir pat ļoti futūristisks, raksta CNN Travel.

Peldošā viesnīca paredzēta aptuveni 800 metru gara, tā varētu dreifēt pa okeānu, radot perfektu un ērtu dzīves vidi tās iemītniekiem. Uz klāja ir paredzētas viesu izmitināšanas kapsulas, kā arī dažādas izklaides iespējas – uz klāja būs gan teātris, gan dārzs, restorāni un peldbaseins.
Tāpat viesnīcai paredzēts arī helikoptera nolaišanās laukums un laivu piestātnes, kas ļautu viesiem apskatīt arī apkārtni.

Foto: Publicitātes attēli

MORPHotel koncepts paredz videi draudzīgu un energoefektīvu tehnoloģiju izmantošanu – integrētus saules paneļus, peldošas dobes, kurās aug dārzeņi, lietusūdens kolektorus un citas iekārtas, kas ļautu viesnīcai neatkarīgi funkcionēt uz jūras, teikts arhitekta blogā iags.carbonmade.com.

Kad viesnīca būs pietauvojusies ostā, tās iemītnieki varēs nesteidzoties apskatīt sauszemi, bet attiecīgās ostaspilsētas iedzīvotāji varēs izmantot visas ērtības, kas ir uz klāja.

Šis ir tikai teorētisks projekts, kam gan nav zināms paredzamais īstenošanas datums, un pagaidām tie ir tikai teorētiski plāni, bet ja tas izdotos, tad ar šādu peldošu viesnīcu varētu arī pavisam lēni ceļot pa pasauli. Lielākie pasaules mediji jau nodēvējuši šo risinājumu par iespējamo kruīza nozares nākotni.

"Manuprāt, ideja par ceļojumu, bez noteikta galamērķa, ir sapnis, kas aizrauj lielāko daļu cilvēku," Sanuso teicis The Daily Mail.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!