Foto: Publicitātes attēli
Kad Piebalgas pakalnos pavasara un agras vasaras košums, vērts doties ceļā pa līkumotajiem lielceļiem, lai piedzīvotu senā novada viesmīlību un prieku par jaunatklātām vietām. 1. jūnijā norisināsies tradicionālā akcija "Tava diena Piebalgā", kas katru gadu pulcē zinātkārus un aizrautīgus Latvijas apceļotājus.

Akcijas laikā ceļotājiem durvis vērs un ciemiņus gaidīs 10 tūrisma objekti ar īpašu piedāvājumu. Akcijas dalībnieki varēs iepazīt Piebalgas puses tūrisma piedāvājuma daudzveidību un iesaistīties dažādās aktivitātēs. Dalībnieka kartē sakrājot apmeklēto vietu zīmodziņus, būs iespēja piedalīties balvu izlozē. Vakara noslēgumā ceļotāju un novadnieku priekam būs koncerts un zaļumballe Dzērbenes Augstajā kalnā.

10 tūrisma objekti, kas piedalās akcijā

• Dzērbenes radošā māja "Memberi". Te ar mākslinieci Ēriku Mālderi varēs atkārtot un uzgleznot Jāņu zāles lielā kopdarbā, bet dizainers Aigars Lenkevičs pastāstīs, kas notiek tumšajā laikā "Lampu dizaina darbnīcā".

• Rika Zoo. Alpakas un lamas Piebalgas pakalnos – īsta šodienas lauku sēta, sirsnīgas sarunas un jauki pavadīts laiks gan lieliem, gan maziem.

Foto: Publicitātes attēli

• Vectūļi. Rūpīgi saglabāts senu ēku ansamblis, kas stāsta par dzīvi Vecpiebalgā 19.gadsimtā. Vieta ar senatnes elpu, ko iespējams integrēt un uzturēt šodien.

• Kino ferma. Kino lietu kolekcija, sākot ar filmu rādīšanas aprīkojumu un beidzot ar pagājušā gadsimta kinoteātra dizainu.

• Mozuļčiku ģimenes saimniecība. Bites un bišu produkti, zemenes, rudens avenes un ķiploki, truši. Vieta, kur valda dzīve un rosīgs darbs saskaņā ar dabu.

• Ķenča kalns. Tajā uzstādīta ugunskura vieta, kā arī vēja rādītājs ar amizantu Ķenča tēlu galā. Kalns ir kā robežšķirtne starp brāļu Kaudzīšu romāna ''Mērnieku laiki'' spilgtāko tēlu – Ķenča un Pāvula – prototipu mājām.

Foto: Publicitātes attēli

• Viņķu kalna tornis. Vieta, no kuras var paraudzīties uz apkārtnes plašumiem no augšas.

• Marikas darbi. Darbi, kas radīti bezvirpas tehnikā. Tiek veidoti māla trauki un interjera priekšmeti.

• Zosēnu mākslas darbu krātuve. Tur glabājas vairāku Latvijas vecmeistaru gleznas.

• Aizezers. Piedāvā iespēju doties laivošanas piedzīvojumos pa Vidzemes upēm ar kanoe un smailīšu laivām. Ir iespēja individuāli pieteikties, kā arī organizē arī grupu braucienus.

Foto: Publicitātes attēli

Tūrisma akcija norisinās 1. jūnijā no pulksten 10 līdz 17. No pulksten 10 līdz 15 iespējams reģistrēties akcijai un saņem dalībnieka karti. To var izdarīt Dzērbenes radošajā mājā "Member" , Vecpiebalgas TIC (Ķīzerkalnā), Jaunpiebalgas jauniešu centrā (Gaujas iela 4). Savukārt pulksten 17.30 – pasākuma noslēgums un balvu izloze Dzērbenes Augstajā kalnā. Pulksten 18 koncerts, bet pēc tam – balle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!