Katru gadu Barselonā ierodas tūristu tūkstoši, lai ieraudzītu Antonio Gaudi arhitektūru, pastaigātu pa Bokērijas tirgu, La Rambla bulvāri un... pieļautu gandrīz visiem tūristiem raksturīgās kļūdas, kas rezultātā var noslāpēt vēlmi jel kad vēl reizi apmeklēt skaisto Katalonijas galvaspilsētu. Tāpēc būtu vērts iepazīties ar šīm kļūdām, raksta resurss "Redigo.ru".

Lidostu „putrošana”


Foto: F64

Liela kļūdīšanās var sanākt jau sākotnēji - mēģinot saprast, uz kuru lidostu jādodas. Barselonā ir tikai viena starptautiskā lidosta - Barcelona-El Prat Airport. Lidostas, kas atrodas apdzīvotās vietās Reisa un Žirona, dažkārt apzīmētas kā Reus-Barcelona un Giron-Barcelona (tā dara, piemēram, aviokompānija „Ryanair"), patiesībā atrodas gana tālu no Katalonijas galvaspilsētas Barselonas - attiecīgi 108 un 92 km attālumā. Plānojot īsu ceļojumu, kurā dārga katra stunda, šo apstākli ir vērts ņemt vērā.

Sapņošana par koridu


Foto: EPA/LETA
Korida jeb vēršu cīņas ir viens no galvenajiem Spānijas simboliem. Daudziem tūristiem liekas, ka spāņi to vien dara, kā izklaidējas vēršu cīņās un šis pasākums pieejams teju katrā pilsētā, nerunājot nemaz par Barselonu. Tomēr tiem ceļotājiem, kas vēlas redzēt koridu Barselonas apmeklējuma laikā, nāksies vilties. Vēršu cīņas Katalonijā pasludinātas par ārpus likuma esošu pasākumu kopš 2012.gada janvāra. Virknē citu Spānijas reģionu vēršu cīņas joprojām ir atļautas.

Vēlme mesties jūrā uzreiz pēc ekskursijām


Foto: DELFI Reporter

Barselona atrodas jūras krastā, taču vietējās pludmales ir pilnas cilvēku un gana netīras. Šīs pludmales noteikti neietilpst Spānijas labāko pludmaļu sarakstos. Saules peldes un ūdens procedūras labāk baudīt tālāk no pilsētas - salīdzinoši netāla brauciena attālumā ir virkne labu pludmaļu.

Drosminieki, kas riskē iet peldēties Barselonas pašvaldības pludmalēs, riskē iznākt no jūras ar celofāna maisiņu matos un saldējuma papīru aiz auss, kā arī palikt bez drēbēm un vērtīgām lietām, kas tika atstātas krastā. Pludmale ir kabatas zagļu iecienīta vieta.

Kabatas zagļu mākslas ignorēšana


2010.gadā Barselona tika celta īpašā godā un ieguva Eiropas kabatas zagļu galvaspilsētas titulu. Šeit kabatas zagļi tiešām strādā čakli un ar izdomu. Pēdējā laikā zagļi šeit ir apbruņojušies ar kafijas glāzi, saldējumu vai pat kečupa pudeli. Tad kabatas zagļi it kā netīšām uzgrūžas ceļotājiem un kārtīgi apskādē to apģērbu. Pēc tam viltnieki izplūst skaļos atvainošanās vārdos, metas palīgā savam upurim, lai it kā palīdzētu tīrīt apģērbu un vienlaicīgi kārtīgi pārbaudītu tūrista kabatas.

Ja jums ir uzgrūdies kāds šāds indivīds ar asins sarkanu kečupa pudeli, labāk laisties uzreiz lapās un tīrīt savu apģērbu aiz stūra lepnā vientulībā un bez svešinieku palīdzības.

Nepainteresēties par iespējām ietaupīt


Pārvietoties pa pilsētu sabiedriskajā transportā un apmeklēt muzejus par pilnu cenu Barselonā ir visai dārgs prieks. Prātīgākiem tūristiem domāta "Barcelona Card" - universāla biļete, kas darbojas gan kā braukšanas karte sabiedriskajā transportā, gan kā bezmaksas ieejas biļete 16 dažādos muzejos un vēl 26 muzejos un apskates vietās dod ievērojamu atlaidi apmeklējumam. Karti uz 2 vai 5 dienām var iegādāties metro stacijās, lidostā vai tūrisma centros pilsētā.

Maks nav jāver vaļā uzreiz, labāk būtu painteresēties par vēl citām izdevīgām iespējām. Piemēram, ietaupīt, apmeklējot vairākas apskates vietas un muzejus varēs arī tad, ja dosieties turp svētdienās pēc plkst. 15.00. Šo vietu saraksts - šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!