Foto: Publicitātes foto

Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) ir izdevis gada aktuālāko tūrisma informācijas izdevumu "Izbaudi vasaru Ventspilī!", kurā publicēta informācija par lielākajiem vasaras notikumiem pilsētā, tūrisma jaunumiem, atpūtas un izklaides iespējam, kā arī skaistākajam pastaigu vietām un topošajiem projektiem.

Tūrisma izdevums aicina ceļotājus baudīt vasaras brīvdienas Ventspilī, piedāvājot daudzveidīgu pasākumu programmu, informē Ventspils TIC vadītāja Nataļja Drogana.

Gaidītākais šī gada notikums ir vissezonas rodeļu trases atklāšana. Tā atradīsies Piedzīvojumu parka un slēpošanas kalna "Lemberga hūte" teritorijā. Trases kopējais garums būs 580 metri, bet nobrauciena laikā būs iespēja sasniegt 40 kilometrus stundā lielu ātrumu. Svinīga atklāšanā paredzēta 10. jūnijā!

Izdevumā iespējams iepazīties arī ar aktuālāko vasaras piedāvājumu pilsētas tūrisma objektos, tajā skaitā izvēlēties piemērotu izklaidi atpūtai ar bērniem vai dot priekšroku interesējošā muzeja apskatei.

Jaunais tūrisma izdevums "Izbaudi vasaru Ventspilī!"

Tūrisma sezonas jaunumi:

  • Livonijas ordeņa pilskalnā atklātais vides objekts "Lats", kā veltījums mūsu nacionālajai valūtai;
  • jaunais Kurzemes rehabilitācijas centrs, kurš piedāvā vairāk nekā 100 medicīniskas rehabilitācijas pakalpojumus, tostarp sāls istabu un ārstniecisko vingrošanu unikālajā baseinā ar paceļamo grīdu;
  • jaunā sabiedriskā centra Gāliņciemā piedāvājums, kas kļūs par mājvietu daudzveidīgajam kultūras pasākumiem.

Neliels ieskats pieejams arī par topošajiem objektiem – veloparka būvniecību ar divām atšķirīga garuma asfalta velotrasēm, grants piedzīvojumu velotrasi un vairākām atpūtas zonām Ventspils Reņķa dārzā, kā arī iekštelpu skeitparka un volejbola laukuma izveidi Krišjāņa Valdemāra ielā.

Joprojām Ventspilī aktuāla ir vietējās nemonetārās naudas vienības – ventu – izmantošanas iespēja pilsētas tūrisma objektos. Ar ventiem iespējams iegūt līdz pat 50 procentu atlaidi teju 40 Ventspils atpūtas, apskates un izklaides vietās.

TIC ikvienam interesentam piedāvā plašu tūrisma izdevumu klāstu, kuros atrodama informācija par Ventspils tūrisma objektiem, nakšņošanas un ēdināšanas iespējām. "Velomaršrutu kartē" un "Pastaigu kartē" var apskatīt izstrādātos maršrutus un skaistākās pilsētas vietas, piemēram, ziedu skulptūras, 28 govju skulptūras un 10 dzirkstošas strūklakas.

Pieejama arī tūrisma karte "Ventspils labais krasts", kurā iekļauti apskates objekti no Pārventas centra līdz pat Būšnieku ezeram. Centrā pieejams plašs tūrisma materiālu klāsts arī pilsētas apkārtni – Ventspils novadu, Kurzemi un citiem Latvijas reģioniem, kā arī atsevišķi izdevumi, kuri aicina ceļot Baltijas valstu ietvaros – "Jūrtaka", "Mežtaka", "Militārais mantojums", "Industriālais mantojums" un citi.

Visus Ventspils tūrisma materiālus var saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6, Prāmju terminālī, kā arī visos Ventspils tūrisma objektos. Tūrisma materiāli pieejami arī tūrisma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!