"Tower Park Praha" televīzijas tornis Prāgas Žižkova rajonā ir ne tikai visaugstākā ēka pilsētā, bet arī visaugstākais skatu tornis Čehijā. Būve ir 216 metru augsta un tika uzcelta 1985. – 1992. gadā saskaņā ar arhitektu Vaclava Aulicki un Jiri Kozāka projektu.

Pēc vērienīgas atjaunošanas 2012. gadā tornis izceļas ar neparastu, mūsdienīgu dizainu. Tā konstrukcijas svars ir 2200 tonnu. Interesanti, ka tornis ir arī mākslas objekts – tajā uz augšu un uz leju rāpo 10 zīdaiņu – slavenā un skandalozā mākslinieka Dāvida Černija skulptūras, vēsta "CzechTourism".

Labos laika apstākļos no torņa skatu laukumiem paveras brīnišķīga pilsētas panorāma un redzamība sasniedz pat simts kilometrus. Īpaši gleznains skats paveras naktī, jo novērošanas terase ir atvērta līdz pusnaktij. Viesus gaida arī papildu izklaides – atpūta šūpuļkrēslos (bubble chairs), kur sēžot var klausīties dabas skaņas – putnu dziesmas Stromovka parkā vai ūdens šalkoņu Vltavā. Tāpat tornī vērojami videoklipi ar apskates objektiem Prāgā un visā Čehijā.

TV tornī 66 metru augstumā ir "Ōblac" restorāns, kur var nogaršot Čehijas virtuves gardumus un apbrīnot Prāgas panorāmu. Unikāla un grezna atrakcija ir naktsmītne sešu zvaigžņu apartamentā "One Room Hotel", kas arī atrodas šajā tornī 66 metru augstumā.

"Tower Park Praha" ieskauj skaists parks. Tuvākajos gados tiek plānots būvēt šeit nelielu golfa laukumu, piknika vietas, bērnu rotaļu laukumus un mobilo skatuvi ar vietām skatītājiem.

Foto: DELFI

Jāpiebilst, ka šis nav vienīgais interesantais TV tornis Čehijā – viena no futūriskākajām viesnīcām un restorāns atrodas arī aptuveni kilometru augstajā kalnā esošajā Liberecas TV tornī. Par to vairāk lasiet šeit.

Savukārt par to, ko Zelta Prāgā darīt pavasarī, vairāk uzzināsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!