Trīs dienas - no 1.līdz 3.augustam - Rīgā, Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta notiks vērienīgs un unikāls festivāls "Telavivas pludmale Rīgā" ("Tel-Aviv Beach" Festival), ko rīko Izraēles vēstniecība un kas visiem interesentiem būs atvērts bez maksas.

Festivālā ikviens rīdzinieks un viesis aicināts iepazīt, izzināt un baudīt daudzveidīgo Izraēlas kultūras programmu, daudzu lielisku mūzikas grupu un DJ uzstāšanos. Būs dejas līdz rītam, modes šovs, īpaša kulinārijas programma un degustācijas, bērnu un sporta programma, deju meistarklases un daudzas citas aktivitātes.

Nedēļu pirms festivāla noritēs dažādi ieskaņas pasākumi dažādās Rīgas vietās. Starp pasākumiem ir arī Izraēlas filmu nedēļa kino galerijā "K.Suns", labdarības koncerts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, piedaloties labdarības organizācijai "Dr.Klauns" un māksliniekam Talam Kravicam (Tal Kravitz). Būs arī ievērojama Telavivas šefpavāra, kā arī TV zvaigznes meistarklases.

Festivāla katra no dienām būs veltīta kādai tēmai - 1.augusts tūrismam un biznesam. Tās gaitā interesenti varēs piedalīties semināros, lekcijās, diskusijās, prezentācijās, kā arī citos pasākumos, kas rīkoti, lai dalītos zināšanās un pieredzē par tūrisma un biznesa attīstības iespējām, jaunām pieejām un tehnoloģijām. Uzņēmējiem festivāla norises vietā būs iespēja tikties ar partneriem īpašā biznesa kafejnīcā.

Sestdiena, 2.augusts, būs veltīts kulinārijai un modei. Dienas pirmajā daļā notiks īpašs kulinārijas šovs un meistarklases, kurās piedalīsies šefpavāri no Izraēlas un Baltijas valstīm. Vakarpusē, pirms mūzikas un deju programmas, būs iespēja vērot unikālu modes šovu. Tajā piedalīsies pazīstami apģērbu un rotaslietu dizaineri ar savām kolekcijām no Telavivas un Rīgas. Tāpat dienas laikā notiks lekcija un diskusija par Izraēlas dizainu, kā arī izstāde, prezentējot Šenkaras akadēmijas studentu darbus.

1.un 2.augustā Rīgā būs vērienīga vakara mūzikas programma un nakts dejas līdz saullēktam - uzstāsies pasaulslavenas Izraēlas grupas, mākslinieki un dīdžeji. Piemēram, "Idan Raichel Project", "Orphaned Land", "The Shuk", "Tribal Dance", Juvala Dajana (Yuval Dayan) un grupa, Odeds Kafri (Oded Kafri), Tals Kravics (Tal Kravitz).

Svētdiena, 3.augusts, ir festivāla ģimenes diena. Noritēs plašā bērnu, sporta un kultūras programma, ēdienu un dzērienu degustācijas, kā arī citas izglītojošas un atpūtas aktivitātes ģimenēm. Piemēram, varēs aptaustīt īpašās kinētiskās smiltis, apgūt izraēliešu tradicionālās dejas.

Festivāla gaitā Bērnu un Sporta zonās pludmalē varēs peldēties, sauļoties, spēlēt vienu no populārākajām Telavivas pludmales spēlēm - matkot, vērot dažādu sporta veidu paraugdemonstrējumus, spēlēt minifutbolu, volejbolu, šahu, dambreti, kā arī piedalīties brīvo cīņu meistarklasēs.

"Telavivas pludmales festivāls" ir daļa no "Rīga 2014" programmas, projektu īsteno Izraēlas vēstniecība Latvijā un Lietuvā un Izraēlas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Izraēlas Tūrisma ministriju, Telavivas pilsētas domi un Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Rīgas domi, Rīgas Tūrisma Attīstības biroju "Live Riga", nodibinājumu "Rīga 2014". Pasākumu producē kultūras biedrība "Make Art" sadarbībā ar "Hermaņa Brauna fonds", "Randala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!