Lidojumi uz Bostonu un Ņujorku no vairākām Eiropas lielpilsētām varētu izmaksāt sākot no 10 eiro, atsaucoties uz kompānijas vadītāja Maikla Olīrija teikto, raksta "The Mirror".

Budžeta klases aviokompānija plāno turp lidot par 10 eiro, bet atpakaļ - par 10 ASV dolāriem (7,32 eiro). Vismaz sākotnēji uz ASV būtu iespējams doties no 14 lielākajām Eiropas pilsētām, bet pašās ASV "Ryanair" piedāvātu lidojumus starp 12 līdz 14 pilsētām.

Zemās cenas gan būtu pieejamas ierobežotam pasažieru skaitam. Atšķirībā no Eiropas iekšējiem lidojumiem, lidojot uz ASV, kompānijas lidmašīnās būs pieejamas arī biznesa un augstās klases sēdvietas. Savukārt par ēdienu un bagāžu, kā arī citiem pakalpojumiem visiem vajadzēs maksāt papildus.

Šādas zemās cenas kompānija sākšot piedāvāt tikai tad, kad tā būs iepirkusi visas lidmašīnas, kas nepieciešamas garajiem pārlidojumiem. Iepirkuma procedūra varētu ilgt līdz pat pieciem gadiem, bet pirmie lidojumi, tiesa, par augstākām cenām varētu sākties jau pēc sešiem mēnešiem, norādījis Olīrijs.

Pērn kompānija jau piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, samazinot ārkārtīgi stingros bagāžas noteikumus un bagāžas reģistrēšanas cenu, ja to dara lidostā.

No kompānijas vadītāja līdz šim dzirdēti arī īpaši radikāli soļi turpmākai cenu samazināšanai - tādu lidmašīnu ieviešana, kurās varētu tikai stāvēt, maksas tualetes, kā arī divu pilotu vietā pāriet uz vienu.

Tikmēr daudzi aviokompānijas "mīnusi" saglabājušies nemainīgi - Lielbritānijā tā novērtēta kā pati sliktākā, norādot uz problēmām ar mazo vietu kājām, iekāpšanu, bagāžas pārvadāšanu un pieejamās pārtikas izvēli un cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!