Foto: DELFI
Viss labais mūsu dzīvē asociējas ar kaut ko saldu, taču tuvojoties peldkostīmu sezonai, mēs cenšamies saldumu patēriņu savā ēdienkartē ierobežot. Šajā pavasarī "Delfi ceļojumi" iesaka rīkoties pilnīgi pretēji un doties uz Skrīveriem kārtīgi iznašķēties.

Pirmā saldumu pietura Skrīveros ir ražošanas uzņēmums "Skrīveru saldumi", kurā top konfekte "Gotiņa". Jau trīsdesmitajos gados saimnieces vārīja mūsdienu konfektes "Gotiņa" priekšteces, vienā katlā uz uguns karsējot pienu, cukuru, krējumu vai biešu sīrupu. Mūsdienu slavenā konfekte ir dāma labākajos gados. Tās dzimšana datējama ar 1957.gadu, kad pēc eksperimentos pavadīta gada, tika rasta unikālā "Gotiņas" recepte un ražošanas tehnoloģija.

Lai kārumnieki varētu iepazīties ar "Gotiņas" tapšanas vēsturi, un paši piedalīties konfekšu ietīšanā, uzņēmums izveidojis "Saldumu darbnīcu". Te pieejamas dažāda veida ekskursijas gan ar degustāciju, gan iespēju vērot filmu par "Gotiņas vēsturi", gan marcipāna figūriņu veidošanu. Īpaša programma paredzēta arī jaunlaulātajiem. Tā kā kārumnieku ir daudz, ekskursijas iepriekš jāpiesaka.

Kad esiet kārtīgi saēdušies "Gotiņas" un vēderus braucīdami, mēģiniet tās izķeksēt no zobiem, ir pienācis laiks atsvaidzināties un doties ceļojumā saldējuma pasaulē.

Skrīveros saldējumu gatavo tikai no kvalitatīvām izejvielām - īsta piena, olām un cukura, papildinot to ar pašu audzētiem augļiem un ogām. "Skrīveru mājas saldējuma"  tapšanas vietā jums būs iespēja gūt ieskatu saldējuma gatavošanā, tā vēsturē, garšu veidošanā, līdz pat molekulu savienojumiem un uzzināt, kā šo kārumu pagatavot pašiem. Un, protams, saēsties daudz saldējuma. Mēs iesakām pamēģināt estragona, mārrutku vai šokolādes saldējumu ar zilo sieru. Ceļojuma nobeigumā katram saldējuma baudītājam tiks pasniegta dāvana - saldējuma dzeja un recepte saldējuma pagatavošanai mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!