Foto: F64
Lai tie, kas jau šobrīd nevar sagaidīt zelta lapu sezonas iestāšanos, nepalaistu garām mirkli, Siguldā virs Gaujas senielejas, Siguldas Jaunās pils tornī, uzstādīta tiešsaistes kamera, "Tūrisma Gids" uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Kā stāsta sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane, lai izvēlētos fiziskai sagatavotībai atbilstošu pastaigu rudens krāsu baudīšanai, Siguldas Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6 un Turaidas ielā pieejami vairāki pastaigu maršruti Siguldā un tās apkārtnē, aptverot Gaujas senielejas labākās skatu vietas, Turaidas gravas un alas, kā arī Gaujas krastus no Siguldas līdz pat Rāmkalniem vai Krimuldai. Populārākos Siguldas tūrisma maršrutus var atrast arī vietnē "Tourism.sigulda.lv".

Tiem, kas vēlas rudens krāšņumu klātienē, atgādinām, ka šoruden valsts autoceļš P8, kas savieno Siguldu un Turaidu, Krimuldu, Inciemu piedzīvo vērienīgus pārbūves darbus, tāpēc, izvēloties šo maršrutu, jārēķinās ar papildu ceļā pavadīto laiku vai ir iespēja Gaujas senieleju izstaigāt kājām, automašīnu atstājot Siguldas centrā.

Rudens zelta lapu sezonas atklāšana Siguldā norisināsies 25. septembri, kad būs iespēja apmeklēt dizaina tirgu, piedalīties dažādās spēlēs un aktivitātēs, nobaudīt street food ēdienu labāko restorānu izpildījumā, kā arī izdejoties kopā ar mūziku grupām "Čipsis un Dullais", kā arī "Labvēlīgais tips", stāsta Brikmane.

Siguldas novads ir kļuvis plašāks un rudens krāšņums baudāms arī Krimuldā, Raganā, Inciemā, Lēdurgā, Mālpilī, Inčukalnā un Gaujā, apmeklējot Turaidas muzejrezervātu, Kubeseles dabas taku, Lēdurgas dendroparku, Mālpils dabas taku un Inčukalna parkus, lai sajustu un sasmaržotu rudens dvesmu ārpus pilsētas burzmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!