Foto: Agris Veckalniņš
Ziema ir viens no tiem gadalaikiem, kad Madona īpaši gaida ciemiņus, kas vēlas atbraukt uz dabiski kalnaināko Latvijas pusi – Vidzemes augstieni. Madona ir viens no populārākajiem Latvijas ziemas aktīvās atpūtas reģioniem.

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja Madonas novada pašvaldības tūrisma informācijas speciāliste Ilze Stūre, Madonas pusē ir gan distanču, gan kalnu slēpošanas trases, kameršļūkšanas kalni un citas ziemas izklaides.

Foto: Dāvis Veckalniņš

Ziemas sporta un aktivitāšu cienītajiem, proti, slēpotājiem, kameršļūcējiem un sniega dēļu piekritējiem interesanti būs Gaiziņā, Rēķu kalnā un Viešūra kalnā. Kalnos pieejamas dažādas trases, kas piemērotas gan bērniem, gan ekstrēmākiem braucējiem.

Gaiziņā šogad ir izveidota jauna kamertrase ar pacēlāju, līdz ar to aicinot ģimenes ar bērniem traukties lejā no kalna un neuztraukties par tikšanu atpakaļ nogāzē. 16. februārī Gaiziņā notiks kalnā braukšanas sacensības "Auto Traks 2019". Sacensību laikā dalībnieki aicināti izgreznot savus braucamos, jo notiks "Auto karnevāls".

Foto: Publicitātes attēli

Viesu nams "Šubrakrasti" bez distanču slēpošanas trases piedāvā arī iespēju slidot meža ielokā un vizināties ar sniega motociklu.

Foto: Publicitātes attēli

Savukārt sporta un atpūtas bāze "Smeceres sils" lepojas ar garo distanču slēpošanas trasi, kur šobrīd sagatavotas trases pat 60 kilometru garumā. Te vērts piebilst, ka 2. februārī ikviens tiek aicināts piedalīties Madonas tautas slēpojumā un izmēģināt spēkus kādā no distancēm! Starp citu, atpūtas bāzē pavisam nesen tika atklāta arī jaunā biatlona šautuve.

Foto: Dāvis Veckalniņš

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!