Foto: Shutterstock

Ceļotāji uz un no Francijas 7. martā saskārušies ar neērtībām un kavētiem sabiedriskā transporta reisiem, jo valstī notiek streiki, ziņo "The Independent". Vilciena kompānija "Eurostar" protestu dēļ atcēlusi vairāk nekā 30 reisus, un paredzams, ka vērienīgie streiki ietekmēs iekšzemes un starptautiskos ceļojumus.

Reaģējot uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona ierosinātajām izmaiņām, kas paredz paaugstināt likumā noteikto pensionēšanās vecumu no 62 līdz 64 gadiem, visā valstī notiek vērienīgi streiki. Šī ir sestā reize šogad, kad arodbiedrības protestē, un paredzams, ka streiki, kas notiek visā valstī, ietekmēs iekšzemes un starptautiskos ceļojumus.

"Eurostar" jau 6. martā atcēla 23 reisus uz un no Londonas "St. Pancras International" dzelzceļa stacijas. Plānots, ka šodien un rīt darbosies "pārskatītais grafiks", kas nozīmē, ka vēl vairāk reisi tiks atcelti. Piemēram 8. martā tiks atcelti vēl 11 maršruti. Uz Briseli šobrīd atcelti reisi atsevišķos laikos.

Vilcienu kompānija paziņojusi, ka satiksmes traucējumi gaidāmi arī pēc 7. marta, jo arī streiki, visticamāk, ilgs vairāk nekā vienu dienu. "Eurostar" norādījis, ka traucēti būs dzelzceļa līnijas pakalpojumi, apkalpes darbinieku skaits arī šajās dienās ievērojami samazinājies. Turklāt ātrgaitas līnijai Ziemeļfrancijā ir saīsināts darba laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!