Foto: Alīna Andrušaite
Ceturtdien, 29.novembrī, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies Jelgavas reģionālā tūrisma centra organizētais tematiskais tūrisma vakars "Ledus zeme Svalbāra", kurā varēs iepazīt Svalbāru – arhipelāgu Norvēģijas teritorijā, Arktikā, pastāstīja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Tematiskā tūrisma vakara viešņa būs ceļojumu blogere Alīna Andrušaite, kura dalīsies iespaidos par neparasto, auksto ziemeļu zemi, kas atrodas vien 1300 kilometrus no Ziemeļpola.

Ikviens šajā vakarā varēs uzzināt, kā Alīna gatavojās braucienam un baudīt lieliskas fotogrāfijas no "ledus zemes", klausoties stāstos par piedzīvoto, redzēto un iegūto. Alīna kopā ar vīru Jēkabu jau daudzus gadus meklē neparastas vietas ceļojumiem un pēcāk dalās iedvesmojošos stāstos savā ceļojumu blogā.

Daudziem īsts atvaļinājums ir palmas un siltums, bet blogeres ceļojuma galamērķis bija Svalbāras ledus pasaule, kas ļāva ieraudzīt pilnīgi citu skaistumu – dzidri zilas ledus piramīdas, sniegotus ledus kanjonus, ledus lāčus, ziemeļblāzmu un izbaudīt ekskursijas ar sniega motociklu un pārgājienus pa sasalušām upēm.

Tematiskais tūrisma vakars "Ledus zeme Svalbāra" norisināsies 29.novembrī pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa – 2 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās tūrisma vakaram pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Bet līdz tam vairāk par Svalbāru vari uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!