Foto: O. Jūra
Gaidot Lieldienas, Ventspils ietērpta krāšņā svētku rotā, un daudzviet pilsētā var aplūkot košas olas, zaķus un citas tematiskas kompozīcijas. Lai Lieldienas būtu vēl aizraujošākas, Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina svētku brīvdienās doties pastaigā "Oliņ, boliņ, Ventiņ!".

Visas vietas, kur pilsētā atrodami Lieldienu rotājumi, attēlotas kartē ar punktiem. Lai padarītu pastaigu aizraujošāku, ventspilnieki tiek aicināti atrast un saskaitīt pēc iespējas vairāk pilsētā izvietotās olas. Karti var atrast šeit.

Staigājot pa pilsētu, ģimenes ar pašiem mazākajiem var apciemot Saules ielas figurālo skulptūru kopu "Zaķu ģimene", kā arī doties uz Ventspils Jūrmalas parku, lai sarīkotu pikniku dabā. No kāda neliela uzkalniņa tur var ripināt līdzpaņemtās olas.

Foto: O. Jūra

Šogad Lieldienās pilsētu rotā jaunas dekorācijas, informē tūrisma informācijas centra pārstāvji. Lielajā laukumā uzstādīta krāsaina kompozīcija no telpiskām olām, bet Rātslaukumā zaru ligzdiņās sildās krāsainas olas. Arī Kuldīgas ielā augošās liepas rotā košs svētku noformējums, tikmēr pie Lielā prospekta un Brīvības ielas krustojuma augošās papeles zaros rotaļājas tauriņi. Pārventas centrā vērojami krāsaini putni un Lieldienu olu silueti.

Foto: O. Jūra

Trīs dienas, no 3. līdz 5. aprīlim, laika posmā no pulksten 10 līdz 16 ģimenes vai individuālie apmeklētāji varēs baudīt svētku noskaņu arī Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā. Apmeklētājus sagaida spēles un mazi darbiņi latviskās tradīcijās: olu ripināšana, garauša lēcieni, putnu dzīšana u.c. Būs arī gana daudz lielāku un mazāku šūpoļu un šūpolīšu, lai visi varētu kārtīgi izšūpoties. Ieeja ar muzeja biļetēm un ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs sveic svētkos un atgādina ievērot epidemioloģiskos drošības pasākumus. Tiem, kas Lieldienas svinēs citur, piedāvājam Ventspili izstaigāt fotogrāfijās.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!