Foto: Ginta Zīverte
Pirmajā adventē, 2. decembrī, Siguldā ar īpašu vērienu tika iedegta Ziemassvētku eglīte, izpelnoties atzinību gan no pasākuma apmeklētājiem, gan tiem, kas pēc tam video iemūžināto atklāšanas pasākumu aplūkojuši sociālajos tīklos.

Jau vairākus gadus un arī šogad Ziemassvētku eglīte atrodas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Egles augstums ir 10 metri. Tā tiek veidota no teju 50 mazām eglītēm un dekorēta ar lampiņu virtenēm, dekoratīvajām Ziemassvētku bumbām un zvaigznēm. Šajā gadā dekorēšanai izmantota daļa iepriekšējo gadu rotājumu, bet daļa iegādāti no jauna. Kopumā Siguldas Ziemassvētku eglītes uzstādīšana un dekorēšana izmaksājusi aptuveni 5000 eiro, "Tūrisma Gids" pastāstīja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Svarena.

Publicētajā video, ar kuru autore piekrita padalīties arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem, novērojams vairāku minūšu ilgais šovs, kurā eglīte mūzikas pavadījumā izgreznojas dažādās gaismiņās.

Pasākumā bija iespējams sastapt arī Ziemassvētku vecīti, Sniegbaltīti un jautros rūķus no Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošās studijas.

Līdz ar Ziemassvētku eglītes iedegšanu arī novads ietērpies spožu gaismiņu virtenēs – šajā gadā īpaši izgaismots tilts pār Gauju, kuru rotā 240 metrus gara virtene ar vairāk nekā 340 spuldzītēm.

Savukārt svētdien, 9. decembrī, pulksten 17 Siguldas pils kompleksā tiks atklāts ziemas dārzs un mākslinieces Ināras Liepas ceļojošā Leļļu mākslas muzeja izstāde "Kofermājiņu ceļojums", kas būs apskatāma līdz 3. februārim.

15. un 16. decembrī Siguldas pils kompleksā notiks arī tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš, kas abās dienās apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 12 līdz 18.

Ziemassvētku laiks Siguldā tradicionāli tiek sagaidīts arī ar Ziemas koncertzāles aizraujošajiem koncertiem, kas šogad no 15. līdz 26. decembrim notiks Siguldas pils kompleksā. Šajā laikā būs iespēja apmeklēt skanīgus Siguldas amatiermākslas kolektīvu koncertus, Latvijā pazīstamu mūziķu uzstāšanos, piedalīties bluķa vilkšanā, apgūt Ziemassvētku danču soļus, satikt Ziemassvētku vecīti un doties rotaļās ar pasaku tēliem. Pils dārzā bērni varēs priecāties karuselī ar Baltās pasakas tēliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!