Mākslīgā rifā, salu grupā pie Floridas (Keys), iekārtota pagaidu gleznu galerija. Pats par sevi šis fakts nebūtu nekas īpašs, jo galerijas jau uz katra stūra, bet šī vis nav uz stūra, bet jūras dzelmē. Svētdien, 3. aprīlī, nirēji piekāra un izvietoja gleznas zemūdens izstāžu zālē – 160 metrus garā rifa posmā.

Mākslīgais rifs izveidots pie nogrimuša armijas kuģa, nosaukts Hoita Vandenberga (Hoyt S. Vandenberg) vārdā. Tas otrs lielākais šāda veida objekts pasaulē un atrodas Floridas Kīas nacionālajā jūras rezervātā, aptuveni 10 kilometru attālumā no Kīvestas. Nedēļas nogalē nirēji tur piekāruši vairāk nekā duci ierāmētu un iestiklotu fotoilustrāciju, kas iestiprināti speciālos rāmjos, aptuveni 27 metru dziļumā, Atlantijas okeānā, informē ziņu aģentūra Florida Keys News Bureau, kas šo procesu nofilmējuši.

Ekspozīcijas autors ir austrietis Andreas Franke. Viņš jau vienu reizi Vandenburga rifā, izvietojis savu darbu "Grimstošā pasaule". Tas noticis 2011. gadā, divus gadus pēc tam, kad kādreizējais ASV gaisa spēku kuģis nogremdēts, lai radītu nirējiem interesantu objektu.

Protams, šis ir neparasts objekts, kas noteitki piesaistīs daudz tūristu, tomēr šī nav vienīgā vieta, kur ūdens dzelmē var apskatīt mākslu. Vairāk par citiem nogrimušiem, ievērojamiem objektiem lasiet šeit.

Savukārt par to, ko vēl apskatīt Floridā, vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!