Janvārī "Rīgas meži" uzsāka jaunu tradīciju, iesakot vienu vai pat vairākas jaunas, kā arī jau zināmas pastaigu vietas savu plašo mežu teritorijā. Februārī tiek piedāvāts apmeklēt Vilku kalna taku, kas atrodas tepat Pierīgā.

Lai veicinātu atpūtu pie dabas un vietējo taku iepazīšanu, "Rīgas meži" izveidoja projektu "Radi takas Rīgas mežos". Tam dēļ tika izstrādāts 2023. gada kalendārs, īpaši tam radot 12 jaunas takas, kas atrodas Rīgas un Pierīgas mežos, parkos un pat uz salām!

Takas ir gan vēl pavisam nezināmas un tamdēļ intriģējošas, gan jau visu iemīļotas, bet joprojām skaistas. Maršruti ir piemēroti nesteidzīgai dabas baudīšanai. Dažkārt gan takas var būt arī ar augstāku grūtības pakāpi. "Rīgas mežu" pārstāve uzsver, ka veidojot maršrutus, tika uzklausīti vietējo iedzīvotāju priekšlikumi.

Februāra izvēle – Vilku taka

Vilku kalns ir skaists priežu mežs – ideāli piemērots brīvdienām svaigā gaisā. Meža teritorijā atrodas divas takas. Īsākās takas garums ir apmēram 15 kilometri, bet sākums atrodas netālu no autobusa pieturas "Līdakas" autoceļa Rīgas HES – Jaunjelgava malā. Precīzu atrašanās vietu un maršrutu var apskatīt šeit. Savukārt garākā taka ir aptuveni 20 kilometrus gara. Diezgan liels izaicinājums pat fiziski sagatavotiem cilvēkiem.

Taka ir vidēji sarežģīta. Interesantā reljefa dēļ šo apkārtni ir iecienījuši arī orientēšanās un skriešanas entuziasti, taču ikviens var radīt savus maršrutus. Var izvēlēties doties mierīgā pastaigā pa gana gludajām Vilku meža takām. Savukārt tie, kas vēlas fiziski sarežģītāku pastaigu, var mest sev izaicinājumu un doties pastaigā pa takām un stigām ar dažādu reljefu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!