Foto: Publicitātes attēli
28. oktobrī Amatas novada Drabešu pagastā norisināsies "Zaļā dzelzceļa" velo un kājāmgājēju celiņa atklāšanas pasākums. Tā laikā tiks organizēts velobrauciens un nūjošanas pārgājiens.

Projekts "Green Railways" paredz bijušo dzelzceļa līniju infrastruktūras sakārtošanu Vidzemē un Dienvidigaunijā, kopumā izveidojot aptuveni 750 kilometrus garu, kopīgu velo un kājāmgājēju maršrutu, kura lielākā daļa ved pa bijušajām dzelzceļa līnijām.

Līdzīgi projekti jau ir īstenoti vairākās Eiropas Savienības valstīs, kur bijušie dzelzceļi tiek veiksmīgi piemēroti tūrismam, dodot iespēju vietējiem iedzīvotājiem radīt un attīstīt īpaši interesantu, vēsturisku un kultūras bagātu tūrisma piedāvājumu, kas būtu izmantojams visu gadu, piemēram, dažādiem velo un pārgājienu maršrutiem, nūjošanai, zirgu izjādēm vai slēpošanai un izbraucieniem suņu pajūgos ziemas sezonā.

Reģistrācija nūjotājiem un velobraucējiem notiks no pulksten 11 tikšanās vietā "Amatas laivas" (Jaunjūgas 3, Amata, Drabešu pagasts). Pasākuma starts – pulksten 12. Pasākumā būs pieejams nūjošanas instruktors, nūjas bez maksas. Iepriekš piesakoties, ir iespēja iznomāt velosipēdus, tāpēc tiek gaidīts ikviens, kuru māc šaubas par pareizu nūjošanas tehniku vai nav pieejams savs inventārs. Noslēgumā atpūtas vietā dalībniekus sagaidīs silta zupa, iespēja atpūsties piknika vietā, sarunas par piedzīvoto un patīkama atmosfēra.

Foto: Publicitātes attēli

Pasākums tiek īstenots "Interreg" Igaunijas/Latvijas pārrobežu programmas projekta "Zaļie Dzelzceļi" ietvaros un ESF projekta "Vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Amatas novadā". Pasākumu organizē Amatas novada pašvaldība un aktīvās atpūtas uzņēmums "Amatas laivas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!