Foto: Publicitātes foto
Katru dienu izskan arvien jauni paziņojumi par atklātām ziemas prieku baudīšanas vietām gan Rīgā, gan ārpus pilsētām. Ja nedēļas laikā neatradās brīvs brīdis, lai pa īstam izbaudītu sasnigušo sniegu un to, kā sals iekniebj snīpī, šļūcot pa kalnu, tad brīvdienās gan to vajadzētu izdarīt. Kas zina, cik ilgi šogad pieturēsies ziema?

Lūk, 10 idejas ziemīgai atpūtai dažādās Latvijas malās!

Uz Ķīšezera atvērta brīvdabas slidotava; var iznomāt arī distanču slēpes un izmēģināt ziemas kaitbordu

Foto: Publicitātes foto

Uz Ķīšezera, ko jau klāj biezs ledus, izveidota liela dabīgā slidotava, bet ziemas prieku kārotāji var izmēģināt arī ziemas kaitbordu un distanču slēpošanu, informē Burusports.lv.

Lasīt vairāk

Atvērta distanču slēpošanas trase Biķerniekos

Foto: Publicitātes foto

Biķerniekos atvērta dabīgā sniega distanču slēpošanas trase. Tajā ir izveidotas slidsoļa un klasiskā stila slēpošanas trases, informē Ieva Bērziņa, VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" pārstāve.

Lasīt vairāk

Janvārī uz naksnīgām pastaigām aicina Brīvdabas muzejs un Zoodārzs

Tikai pusstundas braucienā no Rīgas centra ir iespēja baudīt neparastas sajūtas – pastaigu pa izgaismotajām takām, tumsā slīgstošajā priežu mežā, vai doties ciemos pie zvēriņiem. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs arī šogad piedāvā saviem apmeklētājiem brīnumiem un gaismām vītu vakara pastaigu svaigā gaisā. Arī Zoodārzs janvāra vakaros ir izgaismots un gaida apmeklētājus.

Lasīt vairāk

Mežaparka estrādē darbu sācis Sniega parks

Foto: F64

Mežaparka Lielās estrādes teritorijā darbu uzsācis "Rīgas Sniega parks", kurā var nodoties kameršļūkšanas, slidošanas un distanču slēpošanas priekiem, informē Edgars Vaikulis, SIA "Rīgas meži" valdes loceklis.

Lasīt vairāk

Iestājoties salam, stadionā Ādažos uzliets ledus un atvērta slidotava

Foto: EPA/LETA

Stadionā pie Ādažu vidusskolas uzliets ledus un iekārtota slidotava, kas ir vairāk nekā 400 metru gara un 15 metru plata, informē Ādažu novada domē.

Lasīt vairāk

Jelgava aicina: ziemas pirts, zvanu muzejs un savvaļas zirgi

Foto: Publicitātes foto

Zemgales lielākā pilsēta Jelgava ir viesmīlīga pilsēta, kas grib un prot uzņemt viesus arī ziemā. Šis ir gadalaiks, kad daba atpūšas, tāpēc arī mums pašiem jārod laiks atpūsties, veltīt laiku sev un saviem tuviniekiem. Jelgavā arī ziemā var apskatīt skaistākās vietas, lai nobaudītu neparastus našķus un sasildītos ar šokolādes piparmētru tēju.

Lasīt vairāk

Ziemas prieki Cēsīs. Ko pilsēta piedāvā šoziem?

Tikko aizvadītajā gadu mijā ar krāšņu salūtu un ļaužu pilnām ielām Cēsis iesoļoja savā 810. jubilejas gadā. Pilsētas gleznainais skaistums, kvalitatīvais kultūras un atpūtas piedāvājums visos gadalaikos, kā arī vietējo iedzīvotāju viesmīlība šo Vidzemes mazpilsētu veido par vietu, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs var pavadīt neaizmirstamas un pozitīvām emocijām piepildītas brīvdienas.

Lasīt vairāk

Aicina piedalīties slidojumā apkārt Vaidavas ezeram

Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 10. janvārī, Kocēnu novada Vaidavā norisināsies, iespējams, vienīgais tautas slidojums Latvijā - sacensības "Slidojums apkārt Vaidavas ezeram", pastāstīja Kocēnu pašvaldības pārstāve Elīna Upīte.

Lasīt vairāk

Brīvdabas slidotavas, peldes āliņģī un citas ziemas izklaides Liepājā

Foto: Publicitātes attēli

Pieturoties salam un izveidojoties 20 centimetru biezai sniega segai, Liepājā iestājušies labvēlīgi laika apstākļi, lai lieli un mazi varētu izbaudīt dažādus ziemas priekus un aktīvās atpūtas iespējas.

Lasīt vairāk

Jautra ziemas nedēļas nogale vien 60 kilometrus no Rīgas – smukajā Tukumā

Foto: Publicitātes foto

Nereti brīvdienu rītā pamostoties, gribas kaut kur doties, bet nevar izlemt, kurp. Un, ja vēl ārā ir ziema – noslinko un beigās neaizbrauc nekur. Tomēr tam nav pamata - tepat netālu (vien 60 kilometru) attāluma ir vietas, kas tieši ziemā gaida apmeklētājus. Piemēram, Tukums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!