Foto: AP/Scanpix/LETA
Kamēr vieni savās Ziemassvētku eglītēs karina mirdzošas bumbas, citi dod priekšroku lampiņām un pērļu virtenēm. Taču – kā izskatās vēsturē dārgākās Ziemassvētku eglītes? Šoreiz apskatīsim piecus svētku simbolus, kurus "Finances Online" eksperti laika gaitā novērtējuši kā dārgākos visā pasaulē.

Ziemassvētku egle Abū Dabī

Lai gan varētu šķist, ka visu laiku dārgākā Ziemassvētku eglīte vietā meklējama, kur sniegs ir biežs ciemiņš, eksperti norādījuši – realitāte ir gluži pretēja. Tā atrodas Abū Dabī (skatīt titulbildē) – "Emirates Palace Hotel" viesnīcā un tika uzstādīta 2010. gadā. Kopējās eglītes izmaksas sasniedza 11,4 miljonus ASV dolāru, taču lielāko daļu iespaidīgās summas veidoja tieši rotājumi, kas gozējās tās zaros. Lai apmeklētājiem pārsteigumā ieplēstos acis, tā "no galvas līdz kājām" rotājās dažādos dārgakmeņos un pērlēs. Starp citu, šo Ziemassvētku eglīti nerotāja tikai dekori klasiskajā nozīmē, bet arī grezni pulksteņi, kaklarotas un rokassprādzes.

Stilizētā egle Tokijā

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otro vietu šajā topā ieņem eglīte, kas atrodusies "Ginza Tanaka" juvelierizstrādājumu veikalā Tokijā. Ja pierasts, ka Ziemassvētku egles var saukt arī par zaļajām rotām, tad šo var dēvēt par zelta rotu, jo tā viscaur laistās zeltā. 2,4 metrus augstā eglīte sastāvēja no 50 Disneja multfilmu varoņu figūrām, bet kopējās izmaksas sasniedza 4,27 miljonus dolāru. Jāpiebilst, ka personāži attēloti stilizētā veidā.

Mirdzošā egle Honkongā

View this post on Instagram

A post shared by Ken Ching (@kenching01) on Dec 21, 2013 at 3:10am PST


Savukārt topa trešās vietas Ziemassvētku eglīte ved ceļojumā uz Honkongu. Šī egle atradusies ļoti centrālā vietā – lidostā, un par tās spožumu parūpējies populārais "Swarovski" zīmols. Aptuveni 15 metrus augstā egle rotājusies teju 20 miljonos zelta un sudraba "Swarovski" kristālos, kas ceļojuši no Austrijas. Eglīte arī tika novietota pārdomātā lokācijā – vietā, kurai garām dodas gan tie, kas atlido, gan arī tikai vēl dodas ceļojumā. Tiek vēstīts, ka tā izmaksāja aptuveni 1,8 miljonus dolāru.

Miniatūrā egle Japānā

Lai gan visas iepriekš minētās eglītes bija izmēros grandiozas, "Takashimaya" iepirkšanas centra miniatūrā egle parādīja – lai kļūtu ievērības cienīgai, nav jābūt izmēros milzīgai. Iedvesmojoties no Parīzes ziedu veikala, izveidota aptuveni 40 centimetru augsta eglīte, kura rotājās dzīvajos ziedos – rozēs, uz kuru lapiņām mirdzēja īsti dimanti. Šīs eglītes izmaksas kopumā veidoja summu 1,8 miljonu dolāru apmērā. Starp citu, pilnīga šī egles kompozīcija ir ar lācīti, kas sēž tai blakus un kuram ap kaklu atrodas mirdzošs kulons.

Zelta egle Tokijā

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tokija šajā topā parādās vairākkārt – arī piektās vietas ieguvēja ir stilizēta egle iepriekš minētajā "Ginza Tanaka" juvelierizstrādājumu veikalā. Zeltainā egle uzstādīta 2016. gadā par godu veikala 90. gadu jubilejai. Aptuveni divus metrus augstajai eglei ir zelta rāmis, uz kura rotājas trausli pavedieni. Kopējā summa – 1,8 miljonu dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!