Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogale tuvojas straujiem soļiem, tāpēc daudzi noteikti brīvdienās steigs ārpus mājās atzīmēt Lāčplēša dienu, kā arī baudīt svaigo gaisu ārpus ierastās vides. Piedāvājam tev ieskatīties interesantās vietās Zemgales pusē, kuras iekļaut savā brīvdienu maršrutā šonedēļ vai arī piefiksēt plānotājā tālākai nākotnei.

Zemgale ir līdzenākais vēsturiskais novads Latvijā, kas priecē un ieinteresē gan ar skaistajām pilsētām, gan interesantajiem apskates objektiem, gan arī burvīgajām dabas takām. Esam stāstījuši par dažādām šīs puses pilīm un muižām, kuras ir vērts apskatīt kaut tikai no ārpuses. Kā piemēru var minēt Blankenfeldes muižu, Bauskas pili, kā arī Mazmežotnes un Berķenes muižas.

Šeit ir vairākas patiesi skaistas un cilvēku iemīļotas pilsētas, piemēram, Bauska un Jelgava. Tajās pilsētas viesu netrūkst gan vasaras laikā, gan arī citu gadalaiku brīvdienās, taču apskates objekti spēj apburt un sniegt vēsturiskas liecības visu cauru gadu.

Bērni noteikti priecāsies par pastaigu Tērvetes dabas parkā, jo Pasaku pasaule aizņem lielu daļu parka teritorijas, taču tas nenozīmē, ka pieaugušajiem tur darīt nav ko. Ja ir vēlme izbaudīt svaigu gaisu un Latvijas rudeni, kurš zelta krāsu gan šobrīd zaudējis, šī var būt viena no apskates vietām, kuru paturēt prātā.

Bet vai esi dzirdējis par Iecavas Dievdārziņu? Ja nē, tad varam pačukstēt, ka tajā paveras patiesi gleznais skats uz Iecavas upi un luterāņu baznīcu. Plašāk par šo teikām apvīto vietu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!