Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Garām brīvdienām piestāv došanās dabā – lai izkustētos, ieelpotu svaigu gaisu un iepazītu, iespējams, agrāk nezināmas takas. Dabas un pastaigu takas, tāpat kā pati Latvijas daba, ir dažādas – kāda ir marķēta, bet kāda ne. Vienas iziešanai vajadzēs vairākas stundas, cita izejam vienā elpas vilcienā, tāpēc, pat ja neuzskati sevi par lielu dabas mīli un staigātāju, noteikti atradīsi kādu maršrutu, kas ies pie sirds arī tev. Ja ne vienatnē, tad kompānijā noteikti!

Nu jau vairs nav jaunums, ka latvieši ir lieli pastaigu un dabas taku cienītāji. Kolīdz uzspīd saulīte un brīvas dienas sarindojas viena pēc otras, stāvlaukumi pie dabas takām ir pilni, un pastaigu maršrutos cilvēku tik daudz, it kā visi piedalītos vienā lielā dabas festivālā.

Dabas takas Latvijā ir ļoti dažādas. Ir tādas, kas ir pilnībā labiekārtotas – ar ierīkotām atpūtas un ugunskura vietām, pāri strautiņiem un gravām slejas laipas vai tiltiņi, takas sākumā – informatīva karte, kurā parādīts marķējums, takas maršruts un sastopamie objekti. Ir arī mazliet mežonīgākas takas, kuru iziešana brīžiem ir izaicinoša, jo, piemēram, slapjā laikā dažas vietas ir grūti izbrienamas.

Iedvesmai izkustēties un iepazīt pašmāju dabu, "Tūrisma Gids" apkopojis dabas un pastaigu taku maršrutus Latvijā – takas ir dažāda garuma, vairākās no tām ir kas interesants, ko redzēt, un tās visas liks tev izkustēties un izbaudīt brīvdienas svaigā gaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!