Foto: Shutterstock

Nīderlande ir viena no valstīm, kurai piešķirti dažādi apzīmējumi, piemēram, mazās Venēcijas īpašniece, tulpju oāze, riteņbraucēju meka, baudu zeme u.c. Iespējams, arī tu savās domās jau tagad aizceļoji uz šo zemeslodes punktu – bet, ko redzēt un izbaudīt, kad nonāc Amsterdamā, Roterdamā, Hāgā vai jebkurā citā pilsētā?

Kāds šo valsti sauc par Holandi, cits par Nīderlandi, bet tieši otrais variants būs pareizāks, ja runājam par mūsdienās pastāvošo valsti. Iedomājoties par Nīderlandi, daudziem prātā pirmajā brīdī nāk trīs iepriekš minētās pilsētas (kurās, protams, arī ir daudz ko redzēt), bet ievērības cienīga ir Githorna, kurā gandrīz nav ielu – tikai kanāli, tāpēc mašīnu vietā tur jābrauc ar laivu.

Protams, nevar nepieminēt tulpes, kuru daudzveidība un krāšņums ir Nīderlandes firmas zīme. Ikvienā suvenīru veikaliņā varēsi iegādāties tulpju sīpolus! Ziedēšanas laikā pilsētu parki un dārzi apbur savā krāšņumā.

Tāpat netrūkst arī neparastu vietu. Viena no tādām ir arī salūzušo akmeņu ceļš Enšedē, kas patiesībā ir gājēju iela – reiz tur tecējis neliels strauts, taču vēlāk tas novadīts pazemē, lai tā vietā izveidotu pārvietošanās ceļu. Taču pilsētvides arhitekti idejas realizēšanai izmantoja radošu piegājienu, ūdenī izvietojot melnus bluķus, kas atgādina salūzušu asfalta segumu, bet pa vidu tiem plūst ūdens straume. Par šo neparasto ielu vairāk lasi šeit.

Turpinājumā iepazīsties ar interesantiem ceļojumu stāstiem, gataviem maršrutiem, dažādu interesantu muzeju aprakstiem, kā arī uzzini, kādas ir ceļotāju tipiskākās kļūdas, dodoties uz izslavēto Amsterdamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!