Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv
Starp Jūrmalu un Rīgu esošais Babītes ezers nudien ir ievērības cienīgs – tas priecē ar bagātīgo putnu un zivju pasauli, mierpilno apkārtni un savu daili.

Dabas liegums "Babītes ezers" ir klusa vieta, kas noteikti neatstās vienaldzīgu. Pats Babītes ezers ierindojas septītajā vietā Latvijas lielāko ezeru topā, teikts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Kā minēts Babītes novada pašvaldības mājaslapā, ezers ir sekls, aizaugošs piejūras lagūnezers ar vidējo dziļumu 1–2 metri. Tas ir vidēji aizaudzis un bagāts ar parastās niedres, ezera meldra un vilkvālīšu audzēm, kā arī ar iegrimušiem un peldošiem ūdensaugiem.

Apkārtni iecienījušas dažādas dzīvās radības – tur ligzdo gan dažādas putnu sugas, kā arī ezerā novērojama zivju sugu daudzveidība.

Skaistus mirkļus no šīs vietas 18. augustā izdevies iemūžināt "AeroLatvija.lv" aerofotogrāfam Mihailam Ignatam, kurš ar savu veikumu padalījās arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!