Foto: DELFI
Gadskārtējie Ķemeru svētki šogad notiks 12. un 13. augustā. Kā ik gadu tajos paredzēti gan koncerti, gan izglītojošas ekskursijas un radošās darbnīcas.

Jau piektdienas vakarā pulksten 22 notiks nakts koncerts pie sēravota paviljona "Ķirzaciņa", kur uzstāsies jaunie mākslinieki Elīza Baķe (vokāls) un Aleksandrs Mariničevs (akustiskā ģitāra).

Foto: DELFI

Savukārt sestdien no pulksten 10.30 svētki turpināsies Ķemeru jaunajā parkā ar bērnu rītu, pēc tam plānotas dažādas sporta, izziņas un izklaižu aktivitātes. Būs arī radošas un izzinošas nodarbes par Ķemeru dziednieciskajiem resursiem, kā arī iespēja noskatīties filmas par Ķemeru un Jūrmalas vēsturi dabas izglītības centrā "Meža māja".

Ieeja bez maksas.

Visu pasākumu programma pieejama šeit.

Klasisko pastaigu gar jūras krastu šajās brīvdienās var papildināt vai aizstāt izstaigāšanos pa Ķemeriem pagājušā gadsimta noskaņās, ieskatoties vietās, kur tuvāko gadu laikā sāksies vērienīgi pilsētvides un objektu atjaunošanas darbi.

Parkā līdzās Ķemeru sanatorijai cauri vijas Vēršupītes kanāls ar vairākiem gleznainiem tiltiem. Turpat arī leģendārā akmens skulptūra "Ķirzaciņa", no kā plūst dziednieciskais sēravota ūdens, un romantiskā 19. gadsimta beigās celtā koka lapene.

Foto: DELFI

Blakus 42 metrus augstais ūdenstornis un viens no izteiksmīgākajiem Ķemeru parka objektiem – paviljons-rotonda uz "Mīlestības saliņas".

Foto: LETA

Nedaudz tālāk ir arī par Balto kuģi dēvētā vēsturiskā sanatorija un vecākā Ķemeru baznīca – Sv.Pētera-Pāvila pareizticīgo baznīca, kas celta "Ziemeļkrievijas stilā". Tā ir koka celtne ar grezniem kokgriezumiem. Baznīca uzcelta 1893. gadā pēc arhitekta Vladimira Lunska projekta. Līdz Pirmajam pasaules karam Ķemeros bija populāras "krievu stila" būves, atdarinot Krievzemes tautas celtniecības paraugus.

Tāpat darbojas arī dabas informācijas centrs Ķemeru nacionālā parka administrācijas ēkā "Meža māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!