Foto: PantherMedia/Scanpix
Laikam kļūstot aizvien siltākam, mostas ne tikai dzīvā daba, bet arī velosporta cienītāji. Ja ir spēks un vēlme, katrs var kļūt par velotūristu un doties brīnišķīgā velopārgājienā ģimenes un draugu kompānijā. Atliek vien izvēlēties galamērķi, jo interesanti velomaršruti atrodami visos Latvijas novados.

Vidzeme

Viens no iecienītākajiem vienas dienas velomaršrutiem ved no Cēsīm uz Valmieru. 42 kilometrus garais ceļš ved gar Sietiņiezi caur Gaujas krasta mežiem.

Īss un skaists velobrauciens jums izdosies, ja dosieties pa Vidzemes augstienes pauguriem no Ērgļiem uz Brakiem un Meņģeļiem. Lai arī maršruts nav garš, to var apvienot ar Rūdolfa Blaumaņa muzeja apmeklējumu vai brāļu Jurjānu dzimto māju apskati.

Zemgale

Bez tradicionālajiem galamērķiem Jelgavas un Tērvetes apkārtnē, skaists vienas dienas velobrauciens var izdoties ap Dobeles apkaimes lielāko - Zebrus ezeru. Maršruts ir aptuveni 20 kilometrus garš.

Kurzeme

Skaists vienas dienas maršruts velobraucējiem ar stāžu ir pa Slīteri. 50 kilometru garumā ceļš stiepjas no Kolkas raga līdz Košragam un atpakaļ uz Kolku. Ceļš būs interesants, taču lielākā daļa maršruta ir pa zemes ceļiem.

Vienkāršāks velobrauciens, kas sagādās tik pat patīkamu atpūtu ir ceļš no Mazirbes līdz Vaidei caur lībiešu ciemiem. Tā garums ir 28 kilometri un kā pārbaudīja Delfi ceļo, maršrutu iespējams veikt aptuveni 5,5 stundās.

Latgale

Ap ezeriem ir izveidoti daudzi interesanti velomaršruti, bet īpaša bauda ir tādos doties Latgalē. Ja pietiek dūšas, ar velosipēdu var mēģināt apbraukt Lubāna ezeru un braucienu apvienot ar gājputnu vērošanu, taču mazāk ekstrēmu izklaižu cienītājiem piemēroti būs velomaršruti ap Ludzas ezeru, Aglonas apkaimē.

Dienas laikā iespējams pievarēt skaisto Daugavas loku maršrutu no Naujienes līdz Krāslavai. Maršruts ir 35 kilometrus garš, tas ved gar astoņiem Daugavas līkumiem, kas ir tik gleznaini, ka pat iemūžināti uz Latvijas naudas zīmēm.

Tiem, kuri nevēlas vest līdzi savus velosipēdus, "Delfi ceļojumi" iesaka sazināties ar izvēlētās pilsētas Tūrisma informācijas centru, jo nereti tie piedāvā ne tikai velomaršrutu kartes, bet arī velosipēdu nomas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!