Foto: DELFI
Skolēnu pavasara brīvlaika nedēļā, kas šogad sāksies 16. martā, bieži vien jau laicīgi tiek ieplānots arī atvaļinājums, lai kopā ar ģimeni varētu doties kādā ārzemju ceļojumā, taču, ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē, kas saistīta ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību dažādās valstīs, daļa ģimeņu tomēr izvēlas neatstāt Latvijas robežas. Kā interesanti pavadīt brīvo nedēļu ar skolniekiem, un kurp doties, ja arī īsajam ceļojumam pa Latviju atvēlēta tikai nedēļas nogale, esam apkopojuši "Tūrisma Gids" stāstu un maršrutu kolekcijā.

Gan bērniem, gan arī pieaugušajiem pie sirds varētu iet kādas izzinošas dabas takas vai skulptūru parka apmeklējums – kamēr vecāki varēs ļauties malkam svaiga gaisa, bērniem būs iespēja iepazīties ar kokā grebtajiem dzīvniekiem, aktīvi izkustēties interesantajās stacijās, kā arī izmēģināt spēkus kādā veiklības un lokanības uzdevumā.

Tāpat apsverams variants ir ceļojums pie melu barona Minhauzena Duntes muižā. Mazākie apmeklētāji varēs uzzināt par vācu muižnieka iespaidīgajiem un neticamajiem piedzīvojumiem, kas it kā notikuši, savukārt pieaugušajiem būs iespēja novērtēt dažādu valstu alus kausu kolekciju, kā arī ietērpties viduslaiku tērpos. Savukārt Preiļos var aplūkot "Leļļu karaļvalsti", kurā var ietērpties princešu greznajās kleitās vai arī karaļu smalkajās drānās.

Plānojot garākas brīvdienas, variantu netrūkst uz visām debespusēm, jo aktivitātes bērniem atradīsiet gan Daugavpilī, gan arī Ventspilī. Runājot par otro minēto, bērniem varētu patikt gan ūdens prieku iespēja, gan arī paviesošanās mini zoo, pabarojot un apmīļojot alpakas un kaziņas.

Lūk, turpinājumā dažādas idejas, kas liks aiz prieka mazajiem ķiprariem spiegt, vienlaicīgi sagādājot patīkamu atpūtu arī pieaugušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!