Foto: Balvu novada pašvaldības arhīvs
19 .maijā lieli svētki Balvos bija visiem tiem, kuri ar velosipēdiem ir uz "tu". Partizānu ielā 5B tika atklāts veloparks, pastāstīja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Pasākums sākās jau rīta pusē ar braucienu apkārt Balvu ezeram un turpinājās ar skrejriteņu sacensībām junioriem un velo stafetēm ģimenēm, bet vēlāk tika atklāts veloparks, Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Aigaram Pušpuram un "Velosolutions" pārstāvei Lindai Butkus svinīgi pārgriežot atklāšanas lentu.

Pušpurs, uzrunājot klātesošos un priecājoties, ka interesenti ir ieguvuši vietu, kur pilnveidot savas riteņbraukšanas, skeitošanas, un skrituļošanas prasmes, teica: "Šo vietu raksturo trīs vārdi – sakopta vide, perfekts darbs un superīga trase. Šobrīd esam vietā, kuru daudzi vien noteikti labi atceras kā nepievilcīgu un krūmiem aizaugušu." Savukārt Butkus atklāja, ka šī ir 13 velotrase Baltijā, turklāt devītā Latvijā.

Foto: Kaspars Alksnis

Pēc velotrases svinīgas atklāšanas interesenti varēja vērot paraugdemonstrējumus no "Velosolutions", kā arī ikviens, ievērojot trases lietošanas noteikumus (galvā ķivere), varēja iemēģināt velotrasi.

Veloparks izveidots, sadarbojoties biedrībai "Motoklubs Spieķi vējā", kura realizēja ELFLA finansēto projektu "BMX trases un disku golfa laukuma izveidošana Balvos", un Balvu novada pašvaldībai, kura uzrunāja biedrību un lūdza rast iespēju īstenojamo projektu papildināt, lai plānoto BMX trasi varētu pilnveidot un padarīt to saistošu daudz plašākam interesentu lokam – ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī vecākiem cilvēkiem.

Disku golfa laukums iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ir pieejams jau no pagājušās vasaras, bet šovasar lietderīgi pavadīt brīvo laiku varēs arī jaunajā veloparkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!