Cīravā 20. augustā pulksten 13 notiks pasākums "Iepazīsti Cīravas Mežaparku", kura laikā tiks atklāta jauna dabas taka un notiks pārgājiens, pastāstīja Cīravas Senlietu krātuves tūrisma informācijas punkta vadītāja Sarmīte Braša.

Pasākumā uz saliņas paredzēta tikšanās ar žurnālistu, TV raidījumu vadītāju, biologu Māri Olti. Pēc tam sekos jaunās Bebru takas atklāšana, pārgājiens ar uzdevumiem pa meža parka takām, kā arī zupas baudīšana.

Pasākums tiek organizēts ar Aizputes novada domes atbalstu "Cīravas pagasta attīstības biedrības " projektam "Daba ap mums".

Ieeja pasākumā bez maksas.

Cīrava atrodas Aizputes novadā. Lēnu pastaigu un skaistu dabas skatu cienītājiem Cīravas meža parkā ir izveidota pastaigu taka ar soliņiem un tiltiņiem. Takas lielākā daļa ved gar Durbes upes krastiem, atklājot skatam upes līkumus, skābaržu, bērzu, apšu un priežu audzes.

Trīs kilometru garumā iekārtotajās meža parka takās iespējams baudīt meža klusumu, pastaigājoties vai nūjojot un vērot dabu divos skatu torņos. Aktīvās atpūtas cienītājiem patiks lielo trošu tilts, kāpšanas sienas, šūpoles, bebru takas aktivitātes un piedzīvojums atraktīvajā "tarzānā".

Jaunu veidolu ieguvuši arī Cīravas akmens krāvumi – izvietots informācijas stends ar stilizētu karti, sakārtotas takas, interesantākajiem objektiem pievienoti apraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!