Foto: Shutterstock
Ja prāto, kā pavadīt maija brīvdienas un zini, ka vēlies to darīt aktīvi, turklāt skaistas dabas ieskauts, dodies uz Ludzas novadu! Tur ir daudz iespējas aktīvai atpūtai – gan kārtīgi izstaigāties pa meža takām un dažādiem pastaigu maršrutiem, doties izbraucienā ar velosipēdu vai laivu pa skaistajām upēm un ezeriem Latgalē.

Esot Ludzas pusē, Ludzas novada Tūrisma informācijas centrs iesaka izkustēties un iziet gājēju maršrutu "Ludzas pērles", kas tapis sadraudzībā ar piedzīvojuma tūrisma kompāniju "Postnos". Tas ir 23 kilometrus garš maršruts, kas astotnieka formā izved cauri Ludzas pilsētai un tuvējai apkārtnei. Šajā maršrutā sastapsi vēl neredzētus skatus uz Ludzas arhitektūras pērlēm, saskaitīsi piecus ezerus un pavadīsi vismaz piecas stundas svaigā gaisā.

Ludzas novads ir bagāts ar velomaršrutiem. Šajā sezonā esošajiem diviem vietējiem maršrutiem Kārsavas pusē – dabas parkā "Numernes valnis" un Goliševas apkārtnē – piepulcējušies vēl trīs jauni: Līdumnieki un apkārtne, Cibla un apkārtne un Vecslabada un apkārtne. Visi ir līdz 30 kilometrus gari un apļveida, lai ērti izbraucami vienas dienas laikā un iegūts ieskats par to, kas īpašs ir šajā pusē. Ja tev nav sava velosipēda, tad šobrīd vienīgā velonoma Ludzas novadā ir "Veloprieks" (26525617), kas piedāvā sešus velosipēdus un aprīkojumu nomai.

Ludzas novada upes un ezeri gaida laivotājus rāmiem pavasara izbraucieniem. Laivu nomas piedāvājumu Ludzas pusē nodrošina "Atpūta Ludzā" (26107725), savukārt Zilupes pusē apskates saimniecība "Bites" (28656530). Ja negribas airēt pašam, tad izbraukt ar plostu var Mazajā Ludzas ezerā (29133655) un Zvirgzdenes ezerā (26107725).

Ciblas pusē šīs sezonas jaunums ir Eversmuižas audiogs kultūrvēstures un dabas takā, kas ved gar Ludzas upi, kura tautā iesaukta par Ilžu.

Kopīgs velobrauciens "Par stipru Latviju" noritēs Zilupes pusē 3. maijā pulksten 16, savukārt Ciblas kultūras nams 4. maijā pulksten 13 aicina uz foto orientēšanās pasākumu "Pastaiga pa Ciblu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!