Sestdien, 22. augustā, Ropažos ar plašu vērienu tika svinēta jubileja "Ropažiem 810", kur pirmo reizi Latvijā notika Viduslaiku bruņoto jātnieku un zirgu paraugdemonstrējumi, bet vakarā notika sadziedāšanās kopā ar komponistu Uldi Marhilēviču un Latvijas Nacionālā teātra dziedošajiem aktieriem.

Svētki tika atklāti ar svētbrīdi Ropažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kam sekoja svētku gājiens un oficiālā svētku atklāšana Livonijas ordeņa pilsdrupās.

Viduslaiku programma norisinājās Livonijas ordeņa pilsdrupās, kur bija gan amatnieku un tirgotāju nometnes, gan darbojās loka šaušanas un šķēpmešanas stendi, kurus izmēģināt varēja ikviens svētku apmeklētājs.

Tomēr, iespējams, pats interesantākais svētku notikums bija bruņotu jātnieku un zirgu paraugdemonstrējumi. Viduslaiku dzīves ainas spilgtākas vērta arī ciemiņi no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Zviedrijas un Somijas vēsturisko rekonstrukciju klubiem.

Svētku kulminācija tika sagaidīta Ropažu estrādē, kur notika Ropažu dziedošo kolektīvu un svētku dalībnieku sadziedāšanās ar komponistu Uldi Marhilēviču. Pēc tam ropažniekus un svētku viesus priecēja Latvijas Nacionālā teātra dziedošo aktieru Ditas Lūriņas, Mārtiņa Egliena, Karīnas Tatarinovas un Mārča Maņjakova dziedājums svētku koncertā "Ropažniekiem".

Svētki noslēdzās ar salūtu un balli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!