Foto: Publicitātes attēli

Ja šķita, ka visi šī gada ievērojamākie jaunie tūrisma objekti jau apskatīti, Jaundomē nupat, proti, oktobra sākumā tika atklāta jauna dabas taka. Un kā zināms – latviešiem labiekārtotas takas iet pie sirds.

Jaundomes taka meklējama Ezernieku pagastā, Dagdas novadā. Un tā Latvijas izzinātājus gaida no 8. oktobra. Jaundomes dabas taka sniedz iespēju apskatīt Latgales dabas daudzveidību un iepazīties ar Jaundomes muižas vēsturi, pastāstīja Dagdas novada tūrisma informācijas centra pārstāve Aija Šēfere.

Dabas taka ir visai varena – tā stiepjas divu kilometru garumā. Un, kā redzams fotogrāfijās, tā pa koka laipām ļauj virpuļot pa mežu un aizmirst pilsētas steigu.

Ejot pa taku, var apskatīt vairākus dabas un vēstures objektus, piemēram, Ežezeru, ledus pagraba un alus brūža drupas, mežu un bebru apdzīvotu dīķi. Tāpat jāpiebilst, ka Ežezera krastā ir pieejama labiekārtota atpūtas vieta un laivu nojume.

Foto: Publicitātes attēli

Ja ir interese, tūristiem ir iespēja izmantot gida pakalpojumus, kas pastāstīs interesantus stāstus no muižas laikiem un parādīs dabā to, ko parasti sanāk nepamanīt.

Foto: Publicitātes attēli
Ko vēl apskatīt, viesojoties Dagdas novadā, meklē te, bet turpinājumā neliels foto ieskats!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!