Foto: Gints Mucenieks

Ķemeru nacionālais parks nešaubīgi ir iemantojis atpūtnieku sirdis ar savu ainavu. Tā kā laikapstākļi tuvākajās dienās pastaigai solās būt piemēroti, vērts apsvērt domu par došanos uz vienu no iecienītākajām vietām nelielam pārgājienam šajā teritorijā – Lielo Ķemeru tīreli, kur iespējams noķert pavasarīgas sajūtas.

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas purvam piešķir īpašu ainaviskumu.

Foto: Gints Mucenieks

Tīreļa laipa ir būvēta no koka dēļiem. Katrs var izvēlēties sev piemērotāko maršrutu, jo taku veido divi apļi – 1,4 un 3,4 kilometrus gari. Pastaigas laikā var novērtēt augsto purvu ar tā savdabību. Gada siltajā sezonā tā aizvedīs sūnu, purva priedīšu, akaču, tumšu ezeriņu un vaivariņu valstībā, savukārt ziemā pavērsies balti un skaisti plašumi. Arī šobrīd, kad sniegs ir nedaudz pakusis, šai vietai piemīt savs šarms.

Foto: Gints Mucenieks
Pavasarīgu atmosfēru Ķemeru Lielajā tīrelī pagājušā nedēļā sanācis iemūžināt arī fotogrāfam Gintam Muceniekam, kurš ar saviem foto bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!