Foto: Privātais arhīvs

“Bed&Boat” ir divstāvīgs namiņš – laivu māja uz ūdens ar privāto laivu, skatu uz Alūksnes ezeru un Livonijas ordeņa pilsdrupām. Šo namiņu iecienījuši gan kaislīgi makšķernieki, gan laivošanas entuziasti, gan arī vienkārši tie, kas vēlas atpūsties.

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja "Bed&Boat" saimnieks Mārtiņš Līcis, pati būve ir vairākus desmitus gadus sena, tomēr tikai pērn tajā izdomājuši atvērt interesantā koncepta naktsmītni. "Durvis namiņš vēra pagājušā gada 1. jūnijā un pēc ļoti veiksmīgas pirmās sezonas, kuras laikā viesi bija gan no Latvijas, gan Igaunijas, gan ASV, bija skaidrs, ka šo projektu turpināsim. Varu pačukstēt, ka maija vidū durvis vērs jau otrais namiņš, kurš galvenokārt atšķirsies interjera ziņā."

Vaicāts, kā radās doma par šāda namiņu atvēršanu, Līcis teic tā: "Ideja radās kopā ar sievu ceļojot un paliekot dažādās interesantās vietās Eiropā – fermās, glempingos, 300 gadu vecās dārznieku mājās utt. Sapratām, ka šīs autentiskās pieredzes ir tas, kas uzrunā gan mūs, gan aizvien lielāku ceļotāju skaitu. Vienlaikus uzgājām arī laivu mājas Alūksnē, par kuru esamību līdz tam neko nezinājām. Devāmies apskatīt, pirmo reizi viesojoties Alūksnē, un uzreiz sapratām, ka šī ir īstā vieta, jo gan pašas laivu mājas, gan Alūksnes pilsētas centrs ir unikālas vietas Latvijā, ar tiešām gleznainiem skatiem."

Namiņš atrodas Alūksnes iekšezerā, kas vienlaikus ir pilsētas centrs. Divstāvīgā namiņa pirmajā stāvā atrodas laiva un viss nepieciešamais drošai airēšanai, savukārt otrajā stāvā ir dzīvojamā telpa un biotualetes telpa. Dzīvojamajā telpā ir divi dīvāni, kurus var pārvērst par gultām.

Blakus šai vietai ir izbruģēta bezmaksas autostāvvieta, kultūras centrs, kafejnīcas, peldvietas, estrāde, pilsdrupas, jaunā pils, volejbola, basketbola un futbola laukumi, bērnu laukums, skatu tornis un vairākas pastaigu takas Alūksnes pils parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!