Foto: Sanita Muceniece
Lai arī samērā īsa, Kaņiera ezera niedru taka var patīkami pārsteigt ar labiekārtoto maršrutu starp niedru džungļiem. Ja sanāk pabūt šajā Latvijas pusē, kāpēc gan pašam neizmēģināt šo piedzīvojumu?

Nokļūstot šajā iecienītajā vietā, atpūtniekus stalti sagaida putnu vērošanas skatu tornis, kurā var uzkāpt un pārredzēt niedrājus, kā arī apkārt esošos teritorijas mežus no augstāka skatupunkta. Tāpat no šī torņa vērīgākie un uzmanīgākie var pameklēt kādus putnus, kas iemīļojuši šo vietu.

Kad tas izdarīts, noteikti vērts doties pastaigā arī pa niedru taku, ko īpašu padara tas, ka daļa no veicamās distances atrodas uz pontoniem, tādējādi nedaudz šūpojoties līdz ar vējā skartajām niedrēm. 2013. gadā izveidoto taku ieskauj zaļš biezoknis niedru, caur kurām neko nevar saredzēt, tāpēc sajūtas, dodoties šajā maršrutā, ir visai unikālas.

Foto: Sanita Muceniece

Taka sākas Riekstu pussalā no skatu torņa un caur Kaņiera ezera niedrājiem ved uz Andersalu. Te gan draudzīgs ieteikums – ja nav vēlēšanās brist pa dubļiem, pa labiekārtoto taku ieteicams doties turp un arī atpakaļ, jo tā aptuveni pēc 600 metriem apraujas un tālākā teritorija nav tik viegli un ērti izstaigājama.

Vairāk par Kaņiera ezera torņiem un takām meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!