Foto: Sanita Muceniece
Ragakāpas dabas takas Jūrmalā ir unikāls dabas parks, kas var lepoties ar retām augu sugām un neatkārtojamu ainavu. Turklāt pastaiga šajā vietā ļaus atslēgties no ikdienas steigas un izbaudīt dabas tuvumu.

Ragakāpas dabas parks ir klusa pastaigu vieta ar izkoptu ekotaku un skatu platformām. Dabas parka teritorijā sastopamas ap 340 gadu vecas priežu audzes, retas augu sugas un četras aizsargājamas putnu sugas. Parks iekļauts Eiropas Savienības aizsargājamo teritoriju tīklā "Natura 2000".

"Jauka pastaiga pa koka laipām un kāpnītēm, elpojot svaigo, tīro un dziedniecisko priežu meža un jūras gaisu. Vasarā var vērot dažādus putnus, augus un kukaiņus. Vasaras beigās un rudens sākumā var salasīt sēnes," stāsta Sanita Muceniece, kas devusies šajā maršrutā un savu pastaigu iemūžinājusi, daloties ar to arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem.

Savukārt pēc šīs pastaigas var doties arī uz turpat esošo Jūrmalas brīvdabas muzeju, kur paviesojās arī Sanita. "Tur atrodas senas zvejnieku mājas, laivas, enkuri, tīkli un citas zvejnieku ikdienai nepieciešamas lietas. Interesanti iztēloties, kā viņi tur dzīvojuši un strādājuši."

Kā skaidrots ceļvedī "Visit Jūrmala", parkā ir ierīkotas divas dabas takas. Viena no takām, kas pārsvarā ved pa koka laipām, ir aptuveni divus kilometrus gara, savukārt brīvdabas muzeja tuvumā no šīs takas pa kāpnēm var nokļūt arī uz otras dabas takas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!