Foto: DELFI
Viens no dižākajiem gleznainās Līgatnes apskates objektiem nešaubīgi ir Gaujas Nacionālais parks, kurā iespējams doties pastaigā pa takām, gan baudot dabu, gan aplūkojot meža zvērus. Tā iespējams nonākt arī pie skatu torņa, no kura paveras skaists skats uz apkārtni.

Tornis ir 22 metrus augsts, un tas ir ļoti iecienīts apmeklētāju objekts Līgatnes dabas takās, no kura vērot Gaujas senleju ļoti plašā (vismaz 20 kilometru) rādiusā. Torņa augšējā platformā iespējams iepazīties arī ar informācijas stendiem, kuros pavēstīts, ko iespējams saskatīt tuvākā un tālākā apkārtnē.

Foto: DELFI

Labas uzvedības noteikumos pie skatu torņa minēti vairāki ierosinājumi drošībai, tostarp tas, ka uz torņa augšējās platformas vienlaicīgi var atrasties ne vairāk par 10 cilvēkiem, kā arī brīdinājums, ja tuvojas negaiss, tornī kāpt labāk nevajadzētu.

Foto: DELFI
Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi. Gaujas Nacionālais parks izveidots 1973. gadā. Tas vairāk nekā 90 tūkstošu hektāru platībā aizsargā Gaujas senlejas krāšņāko posmu no Valmieras līdz Murjāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!