Slokas ezera taka Ķemeru nacionālajā parkā ir ne tikai bagāta dabas vērtībām, bet arī brīnumainiem skatiem visos gadalaikos, tostarp tagad – kad ziema tūlīt, tūlīt grasās atkāpties, bet pavasaris vēl nav gatavs likt par sevi manīt. To, cik maģiski un teiksmaini izskatās Slokas ezera takā dalās franču fotogrāfs Olivjē De Raiks (Olivier De Rycke), kas 15 gadus dzīvo Latvijā un izbauda doties dabā, lai tvertu skaistus un neparastus mirkļus.

Kā vēsta informācija Ķemeru nacionālā parka bukletā, Slokas ezera taka un vijas gar ūdensputniem bagāta ezera krastiem cauri dažādiem mežiem. Taka ir nedaudz vairāk nekā trīs kilometrus gara un lokveida – tā sākas un beidzas pie Slokas ezera. Lai izietu taku, jārēķinās ar apmēram pusotru stundu, bet kopējo pastaigas garumu iespējams palielināt līdz pat 12 kilometriem, apmeklējot Melnezeru un Bertrama avotu vai dodoties caur Slokas purvu uz Kūdras staciju (četri kilometri), Ķemeriem (3,5 kilometri) vai Jaunķemeru pludmali (4,5 kilometri).

Pastaigājoties pa taku, var redzēt vairākus objektus – mitros mežus pie Vēršupītes, sēravotu pie Slokas ezera, lielo akmeni, vairākus purva ezerus.

Takas sākumā ir autostāvvieta, piknika vieta un septiņus metrus augsts peldošs skatu tornis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!