Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē pasaulē svin Helovīnu jeb Visu svēto dienas priekšvakaru. Vienu nakti gadā no aizsaules atgriežas veļi un traucē mums nakts mieru, raustot segu aiz stūra, skraidot pa gaiteņiem un klauvējot pie durvīm.

Lai baiso nakti pavadītu godam un nenāktu miegs, vispirms jādodas uz Kandavu baudīt gardu kafiju, piedalīties orientēšanās sacensībās un degustēt dažādus melnās dziras gardumus. Kad vēders pilns, jāizveidojiet maršrutu cauri visām lielākajām Latvijas pilīm, lūkot spokus un grāfienes, kas sestdienas naktī atgriezīsies savās muižās.

Tie, kam nepatīk šausmu stāsti, var doties ekskursijā uz Jelgavu, kur gan bērnus, gan pieaugušos iepriecinās vilcienu modeļu izstāde, vai Ventspili, kur bērnu laukumiņā "Fantāzija" jaunākos ģimenes locekļus sagaidīs Raganiņa un dažādas svētku aktivitātes.

Sportiskie patrioti var doties skriet uz Mežaparku, bet kinomīļi aizmirsties Splendid Palace ar vācu kino. Ko vēl vērts apmeklēt spocīgākajā nedēļas nogalē?

Kafijas un tējas svētki Kandavā

Foto: Shutterstock

Sestdien, 31.oktobrī, Kandavā jau sesto gadu notiks Kafijas un tējas svētki. Pasākums norisināsies Kandavas kultūras namā un Kandavas novada muzeja ēkā.

Kandavas kultūras nams aicinās lauku virtuves cienītājus. Pankūku ballīte nespēs atstāt vienaldzību nevienu apmeklētāju. Būs mazo zīļu lielā darbnīca, dziesmas, jaunas garšas un receptes, tirdziņš, degustācijas un vēdera prieki visas dienas garumā.

Kandavas Tūrisma informācijas centrs no pulksten 11 līdz 15 aicinās aktīvākas atpūtas cienītājus uz orientēšanās sacensībām "Atrodi savu Zelta Zīli Kandavā" un Helovīna skrējienu.

Pēcpusdienā pulksten 16 Kandavas kultūras namā notiks Liepājas teātra aktiera Edgara Pujāta koncerts.

Uz visiem dienas pasākumiem ieejas maksa:

  • pieaugušajiem 2 eiro,
  • bērniem līdz 12 gadu vecumam - 1 eiro.
Plašāku informāciju par pasākumiem un biļešu iegādāšanos meklē šeit.

Leģendu nakts Latvijas pilīs

Foto: Publicitātes foto

Vilcienu modelīšu izstāde Jelgavā

Foto: F64

Viena diena Liepājā - gatavs maršruts visai ģimenei



Ja vēlieties dienu pavadīt ārpus Rīgas, laba vieta, kur doties šajās brīvdienās būs Liepāja. Liepājnieki par saviem viesiem laikus parūpējušies, izveidojot speciāli maršrutu, kuru var izbaudīt visi ģimenes locekļi. Tas noderēs arī tiem, kas plāno vakarā doties uz jauno koncertzāli, bet vēl nezina, ko darīt pa dienu.

Maršrutā iekļauta gan Spoku koka apskate, Dārza ielas radošais kvartāls un Amatnieku nams, kurā būs iespējams uzzināt, kā top kurzemnieku brunči un cik sver garākās dzintara krelles.

Piedāvājumā ietilpst arī Karostas skarbais šarms. Karosta ir pilsēta pilsētā, kas ar savdabīgo šarmu pārsteidz ikvienu, jo nekur citur neredzēsiet tik spilgtus cara Krievijas militārās elegances un padomju militārisma paraugus vienuviet, mūsdienu pilsētvidē.

Apskatīšanas vērta ir augstākā kupolceltne Baltijā - Svētā Nikolaja pareizticīgo jūras katedrāle un izgriežamais Oskara Kalpaka tilts, kas ir viens no vecākajiem metāla konstrukciju tiltiem Latvijā. Ievērības cienīgi arī saspridzinātie Ziemeļu forti, ko pamazām ieskalo jūra.
Šīs un citas Liepājas pērles iespējams atrast šeit.

Helovīns bērniem Ventspils bērnu pilsētiņā

Foto: Shutterstock

Svētdien, 1. novembrī, pulksten 12 Ventspils Bērnu pilsētiņā un pulksten 15 bērnu parkā "Fantāzija" radošā apvienība "Pigori" aicina lielus un mazus uz Spocīgi jocīgo pēcpusdienas pasākumu par godu Helovīnam.

Klātesošie varēs piedalīties sportiskās un atraktīvās rotaļās, darbosies arī radošā darbnīca, kurā ikvienam būs iespēja izgatavot papīra ķirbīti un sikspārni.

Rātnākajiem apmeklētājiem Raganiņa būs sagatavojusi kādu īpaši spocīgu dāvanu.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Gaismas tirgus Kalnciema kvartālā

Foto: Publicitātes foto

31. oktobrī, gada tumšākos mēnešus sagaidot, Kalnciema kvartāls aicina uz ''Gaismas tirgu'', kura piedāvājumā būs dažādas lampas, gaismu virtenes, lampu abažūri, sveces, atstarotāji un citi spīdekļi rudens tumšajiem vakariem un krēslainajām pēcpusdienām.

Pasākuma laikā bērni varēšot izgatavot paši savus atstarotājus, bet vecāki – baudīt dzīvo mūziku un iesaistīties īpašā labdarības kampaņā, kas varētu palīdzēt ienest cerību gaismu to līdzcilvēku ikdienā, kam tas gada tumšākajos mēnešos nepieciešams visvairāk.

Bērni no pulksten 11.30 līdz 14.30 Izstāžu galerijā bez maksas varēs izgatavot atstarotāju gan sev, gan māsai vai brālim.

Vīna veikala zālē jau no pulksten 10 rītā būs apskatāma īpaša izstāde kampaņas "Baudi un pārbaudi" ietvaros, ko rīko onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks".

Labdarības kampaņa norisinās Krūts veselības mēneša ietvaros, aicinot sievietes savlaicīgi rūpēties par krūšu veselību, tādējādi mazinot iespēju krūts vēzi atklāt pārāk vēlu.

Izstādē būs apskatāmi dažādu mākslinieku apgleznoti krūšu atlējumi ģipsī. Unikālie mākslas darbi pulksten 13 tiks izsolīti, lai biedrība varētu realizēt savu šī brīža sapni un reizē arī lielāko izaicinājumu – izveidot psihosociālās rehabilitācijas centru "Spēka avots" Dignājas muižā pacientiem pēc vēža un viņu tuviniekiem.

Vienlaikus norisināsies arī ierastais Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgus, kurā varēs iegādāt vietējo zemnieku, mājražotāju un amatnieku sezonas labumus.

Splendid Palace vācu filmu nedēļa - Berlināle

Foto: F64

11. Berlināles filmu nedēļā "Berlināle 2015" Gētes institūts Rīgā un kinoteātris Splendid Palace nedēļas garumā piedāvā jaunas vācu filmas no 2015. gada Berlīnes kinofestivāla programmas.

Rīgas filmu nedēļa sāksies 30. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace. Filmas skatītājus vedīs uz Vāciju, pāri robežām un uz velnišķīgiem virtuālās pasaules labirintiem.

Ikgadējā Berlīnes Starptautiskā kino festivāla programmā iekļautās filmas ir aktuālā vācu kino aspektu daudzveidības un spēka apliecinājums. Atzīmējot Vācijas atkalapvienošanās 25. gadadienu, Berlināles nedēļas filmu izlasi papildina humora pilnā televīzijas produkcija "Borhnolmas iela". Uz ekrāniem hakeru pasaule, mīlas trijstūri, identitātes mainīšana un citiem spilgtiem piedzīvojumiem bagātīgas filmas.

Plašāku informāciju par filmām un kino programmu meklē šeit.

Patriotiskais 'Lācplēša kross' Mežaparkā

Foto: F64

Svētdien, 1.novembrī, Mežaparkā notiks skrējiens "Lāčplēšu kross", kur savas spējas varēs pierādīt ikvienas skriet gribētājs. Būs pieejamas dažāda garuma distances no 400 metru skrējiena bērniem līdz piecu kilometru skrējienam pieaugušajiem.

Katrā distancē būs jāpārvar arī dažādi šķēršļi. Skrējiens tiek rīkots ar mērķi patriotiskā noskaņā iesākt novembra mēnesi, kad tiek svinēti vairāki Latvijas valstij un katram latvietim nozīmīgi patriotiski svētki.

  • Lāčplēšu kross ir taku skrējiens ar šķēršļiem, kur pieejamas četras dažāda garuma distances: bērnu kross, kas paredzēts 11 gadus veciem bērniem un jaunākiem;
  • kadetu kross viena kilometra garumā – 12 līdz 14 gadus veciem pusaudžiem;
  • tautas kross divu ar pus kilometru garumā jauniešiem no 15 gadu vecuma un vecākiem;
  • kā arī Lāčplēšu kross piecu kilometru garumā, kas paredzēts pieaugušajiem.

Katrā distancē būs jāpārvar dažādi mākslīgi šķēršļi - Melnā bruņinieka bedres, Kangara tīkls, Spīdalas slazds, Kokneša baļķis un Laimdotas laipa.

Skrējienā īpaši aicināti piedalīties skolēni un ģimenes no visas Latvijas. Katrs dalībnieks finišā saņems sertifikātu un medaļu par piedalīšanos, kā arī siltas pusdienas pēc sacensībām. Ikvienam būs iespēja piedalīties radošo rokdarbu darbnīcās, orientēšanās spēlē, kā arī vērot seno cīņu priekšnesumus.

Plašāku informāciju meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!