Foto: Privātais arhīvs
Nedaudz vairāk nekā pirms gada Pēterupītes krastā, Sējas novadā, tika uzsākta šarmantas mājiņas būvniecība. Tā šajā sezonā – sākot ar 2. maiju – pirmo reizi ciemos gaidīs viesus.

"Two Black Cabins" tapis, pateicoties saimniekiem Jurim un Līgai, kā arī palīgiem – suņukam Flērai un dēliņam Kristam.

"Mēs gribējām sev stilīgu mājiņu mežā. Pētot internetā dažādas mājiņas pasaulē, kaut kā pamanījām šādas "A–frame" mājas. Tā nu sākām paši pētīt, meklēt vairāk un sīkāk. Tik ļoti iepatikās šī mājas forma A burta veidā, ka pašiem kļuva skaidrs – mums arī tāda būs. Un kaut kā vienu dienu sievišķīgs "gribu" un vīrišķīgs "darām" apvienojās," stāsta Līga. "Pašiem doma nākotnē apceļot pasauli, dzīvojot busiņā, tāpēc radās doma mājiņu piedāvāt īrei cilvēkiem, kas vēlas aizmukt no pilsētas burzmas, pabūt tuvāk dabai un pavadīt laiku mierā, klusumā, nesteidzīgi, mierīgi un skaisti."

Kā skaidro Līga, viss darīts pašu spēkiem un rokām – sākot no projekta pamatiem, beidzot ar virtuves skapīšu durtiņām un katru sīkumu, ko var redzēt mājā. Pat kubls, kas atrodas blakus mājai uz terases, ir Jura rokām taisīts.

Pa mājiņas lielajiem logiem redzams mežs ar senām eglēm, bet tieši pretī mājai ir upīte, līdz ar to dzirdama nomierinoša upītes čalošana. Netālu no mājiņas ir Pabažu ezers ar labiekārtotu pludmali, apmēram 10 kilometru attālumā atrodas saulainie Saulkrasti, bet blakus namiņam mežā šobrīd ģimene ierīko Bebru taku.

Līga stāsta, ka Sējas novadā meklējama arī otra mājiņa, ko ģimene apzīmē ar vārdu "cozy" jeb omulīgo namiņu. Arī tur viss būvēts pašu rokām, pārveidojot vecu šķūni par gaumīgu naktsmītni. Arī tā tiek piedāvāta īrei un nesteidzīgai atpūtai ārpus pilsētas.

"Mums pašiem šķiet, ka esam lieliska komanda – abi pilni ar idejām. Un pats galvenais – gatavi tās arī realizēt," rezumē Līga.

Sekot līdzi "Two Black Cabins" jaunumiem iespējams šeit un šeit, bet turpinājumā neliels foto ieskats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!