Ja šķiet, ka visas dabas un pastaigu takas Latvijā jau izstaigātas un iepazītas, laiks doties uz Preiļu novada Pelēču pagastu – tur Pelēču ezera purvā atklāta jauna pastaigu taka un platforma. Jaunais tūrisma objekts izveidots pēc purva sakopšanas šogad. Dodoties pastaigā pa šo taku dabas liegumā, var izbaudīt skaistus apkārtējās ainavas skatus.

Jaunā pastaigu taka atrodas Pelēču ezera purvā, kas ir valsts nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija. Kā liecina informācija Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā, dabas lieguma teritorija ir nozīmīga pārejas purvu un slīkšņu aizsardzības vieta, kas veidojas, aizaugot Pelēču ezeram.

Pastaigājoties pa šo vietu pavasarī un vasarā, var manīt retas vaskulāro augu un sūnu sugas, bet arī tagad, kad ziema vēl nav īsti atvadījusies no mums, pastaigas laikā var izbaudīt skaistus apkārtējās ainavas skatus.

Foto: Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centra arhīvs

Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centra pārstāve Maira Šuksta pastāsta, ka 200 metrus garā pastaigu taka lieguma teritorijā izveidota šī gada sākumā pēc purva sakopšanas. Uzbūvēta arī 3,5 metrus augsta skatu platforma, kā arī izvietoti atpūtas soliņi. No plašā skatu torņa paveras skats uz Pelēču ezeru un purvu, tādēļ jauno tūrisma objektu vērts apmeklēt jebkurā gadalaikā.

Pastaigu taka piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem – tā ir pietiekami plata, līdzena un ar apmali papildu drošībai. Pie takas izveidota arī laivu piestātne.

Pelēču ezera purva pastaigu takas koordinātas: Lat.:56.165944 Lon.:26.718678

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!