No 26. marta Kandavas iedzīvotājus un tās viesus priecē jauns tūrisma un aktīvā laika pavadīšanas galamērķis, kas piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem. Jau aptuveni mēnesi pieejama Kandavas virvju trase.

Virvju trase atrodas Kandavas pilsētā, Teteriņu ielā 2, līdzās Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionam, peldbaseiniem un Teteriņa ezeram. Nākotnē šo teritoriju plānots attīstīt kā aktīvās atpūtas vietu. Šobrīd jau top plāni par Veselības taku ar diviem lokiem, kas veicinātu iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Kandavas novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas pārstāvji.

Projektā tika izveidotas divas virvju šķēršļu trases, kas pieejamas bez maksas. Zemākā trase, kas sniedzas aptuveni 29 metru garumā, izvietota 0,8 metru augstumā. Tā ir piemērota mazākiem bērniem vai kā iesildīšanās trase pirms augstākās trases izmantošanas. Savukārt augstākā trase ir aptuveni 108 metrus gara un izvietota 1,40 metru augstumā. Tā ir paredzēta gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tā kā Kandavas virvju trase ir veidota ar mērķi, lai tā būtu pieejama jebkurā laikā jebkuram apmeklētājam, tad trases augstums izvēlēts atbilstoši normatīvajiem aktiem, kuri nosaka, cik lielā augstumā nav nepieciešams lietot papildu aizsardzības līdzekļus.

Trases ir veidotas no dažādiem posmiem ar atšķirīgām grūtības pakāpēm – katra posma grūtības pakāpe norādīta ar krāsu apli pie tā. Trase veidota tā, lai tās apmeklētājam nebūtu jāiet tikai pa apli, bet būtu izvēle, kādā virzienā doties un kādas grūtības posmus šķērsot.

Pie virvju trases (gan pie lielās, gan mazās) ir izvietoti trases lietošanas noteikumi. Kandavas novada dome aicina apmeklētājus izturēties saudzīgi un atbildīgi pret izvietoto infrastruktūru. Tāpat tiek aicināts ievērot arī valstī noteiktos Covid-19 ierobežojumus trases apmeklējuma laikā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!