Foto: Eaglewood Pictures
Gleznainās Cecīļu dabas takas, kas atrodas Ieriķos, Amatas novadā, ir visai interesanta vieta Latvijas apceļotājiem un dabas mīļotājiem, jo ievērojamā platībā paveras skaistas ainavas. Turklāt gada tumšajā laikā un īpaši veidotos Gaismas pastaigu vakaros decembrī šī vieta ietērpjas daudz krāšņākā atmosfērā.

Taka ietver dažāda garuma maršrutus un četras upes. Lai arī var izvēlēties mērot īsākas distances, takas kopgarums ir līdz 15 kilometriem garš un gājiens var aizņemt pat piecas stundas.

Cecīļu dabas takas ir pārpilnas ar dažādām skaistām ainavām, un tur iespējams apskatīt Cecīļu iezi, Dančupītes alu un ūdenskritumu, Stūķu iezi un Ainavu krauju, kā arī daudzus citus dabas objektus.

Cecīļu dabas takas apvij arī kāda sena teika. Tā vēsta, ka Cecīļu ieža alās reiz dzīvojis velns ar divām raganām. Katru pusnakti viņi dejojuši ieža priekšā, bet ļaudis velnu nokaitinājuši. Viņš gribējis Kumadu aizbērt, paņēmis smiltis un nesis uz upi. Te "Cecīļos" iedziedājies gailis. Velns sabijies un meties alā. Smiltis izbirušas pretī "Velna kambara" iezim, veidojot uzkalniņu. No tā laika velns neesot manīts.

Turpinājumā piedāvājam "Eaglewood Pictures" komandas skaisti iemūžinātos mirkļus no Gaismas pastaigu vakariem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!