Foto: Artis Veigurs
Lai arī Lielais Ķemeru tīrelis ir maģisks jebkurā sezonā un diennakts laikā, īpašs šarms tam piemīt saullēktā. Tiem, kuri paši līdz purvam rītausmā netiek, piedāvājam skaistu ieskatu no kāda pavasara rīta, kad daba bija izdaiļota ar salnas mežģīnēm.

"Pēc gaisa pavasarīgs rīts, bet pēc termometra stabiņa -6 grādu sals. Ejot uz laipu cauri mežam, varēja saklausīt ļoti daudz putnu čalas, bet, uzejot uz laipas, viss tīrelis pārklāts balts – gluži kā ziemas rītā. Ļoti aktīvas bija dzērves, kas pārlidoja tīreli krustu šķērsu. Lecot saulei un gaisam iesilstot, virs daudzajiem mazajiem dīķiem parādījās migla. Visu kopā saliekot, pavērās skaists skats acīm un patīkams baudījums ausīm, ko radīja aktīvā dzērvju rosība," par saviem iespaidiem 2. aprīļa rītā pastāstīja fotogrāfs Artis Veigurs, kurš ar iemūžinātajiem mirkļiem piekrita padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.
Foto: Artis Veigurs

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas purvam piešķir īpašu ainaviskumu. Tīreļa laipa ir būvēta no koka dēļiem, un katrs var izvēlēties sev piemērotāko maršrutu, jo taku veido divi apļi – 1,4 un 3,4 kilometrus gari.

Foto: Artis Veigurs
Pastaigas laikā var novērtēt augsto purvu ar tā ainavisko savdabību. Tā aizvedīs sūnu, purva priedīšu, akaču, tumšu ezeriņu un vaivariņu valstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!