Foto: Edgars Trops
Piecelties agrāk, lai dotos uz Mangaļsalas molu izbaudīt saullēktu? Tieši ar šādu domu agrā 15. novembra rītā fotogrāfs Edgars Trops devās ceļā. Tiem, kam rīta agrajās stundās labāk patīk pagulšņāt, piedāvājam Edgara foto, kas ļaus paskatīties uz šo vietu, pirms tur saradušies cilvēki un uzaususi saule.

"Devos uz Mangaļsalas molu 15. novembrī ar domu nonākt tur ap saullēktu, lai varētu noķert kadros krāsainākas debesis. Ap pulksten 7 ar vilcienu ierados Vecāķos un tālāk pēc aptuveni stundu ilga gājiena gar jūru tieši ap saullēktu arī nonācu pie mola. Lai arī nebija stiprs vējš un viļņi, pats mols bija ļoti slidens – dodoties pa to pastaigā, jābūt uzmanīgiem!

Aptuveni kilometra attālumā uz Vecāķu pusi, netālu no krasta jūrā atrodas arī 1951. gadā avarējušā zviedru betona kuģa "Lady Cotlin" vraks. Uz vraka bija manāms paliels daudzums melnu putnu. Kā vēlāk noskaidroju no internetā pieejamās informācijas, tie ir jūras kraukļi, kas esot ļoti iecienījuši šo vietu," stāsta Edgars.

Foto: Edgars Trops

Runājot par kuģa vraku, kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, tas liktenīgajā reizē vedis uz Rīgu sāli un vētras laikā uzsēdies uz sēkļa. Komandai izdevies izglābties. Nostāsti vēsta, ka kuģa kravas tilpnēs bijis paslēpts kontrabandas spirts, un visa komanda stipri iereibusi. Vēlāk vietējie iedzīvotāji krastā esot atraduši kannas ar ugunsdziru. Pēc Rīgas 31. vidusskolas muzeja materiālu ziņām kuģis piederējis norvēģiem. Plašāk lasi te.

Bet turpinājumā piedāvājam ielūkoties Edgara Tropa skaistajos foto!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!